Udv! tegnap volt idom, es bebootoltam a 10.04-gyel. kisebb-nagyobb problemaktol-hibaktol eltekintve jobb mint az elodje(i).
Sokkal gyorsabb rendszer indulast-leallast tapasztaltam.
Kezdem a hibakat:
---A WDC HDD-m SMART adatait nem latja a palimpsest(nem elerhetonek tekinti), ez a hiba a 9.10nel is jelenvan , egyiknaprol a masikra jelentkezett. De viszont a
sudo gsmartcontrol
-val ellenorizhetem.
--- Bekapcsolas utan a tty1 terminal keri , hogy futtasam le az
sudo /usr/bin/check-bios-nx --verbose
amelynek eredmenye:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo /usr/bin/check-bios-nx --verbose
This CPU is family 6, model 28, and has NX capabilities but is unable to
use these protective features because the BIOS is configured to disable
the capability. Please enable this in your BIOS. For more details, see:
https://wiki.ubuntu.com/Security/CPUFeatures
a BIOSban nehezen tudok valamit csinalni (Vendor: INSYDE
Version: D0.05T45.18
Release Date: 04/18/2008) A hardverido beallitason,bootsorrend, a rendszer BUS sebesseg megtekintesen, bootolhato eszkozok megtekintesen, biztonsagi bealitason , CPU-k megtekintesen, es RAM meretenek megtekintesen kivul.
--- a palimpsest nagyon nem fer bele a kepernyombe (lasd a kepeken a bejegyzes vegen)
--- az inegral audio eszkozom nem mukodik az ujrabejelentkezesig (Multimedia controller
Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
Subsystem: Device 1b7d:0002)
bekapcsolas utan nics hang az
gstreamer-properties
"max hangeron" amikor az 9.10 nel kivezerlem az erositot (150% kimeneti teljesitmeny) csak az ALSA serverrel tudok hangot kibocsajtani de ezis olyan, hagy szinte a ventilator elnyomja (a ventiknek meg szerencsere nem olyan a hangja mint egy orosz dizelmozdonynak ) de semmilyen program nem tud lejatszani semmilyen hang-ot/fajlt. ujra bejelentkezessel megoldodik minden . kiveve , hogy nincs mikrofonom(ami mukodik 9.10-en mic2 neven. Neki nem segit az ujra bejeentkezes)
--- A gepeles elegproblemas,mivel a billentyuzet numerikus resze (kikapcsolt NUM_LK) mellet ugy viselkedik mint a Desktop billentyuzet (be-vagy kikapcsolt NUM_LK mellet,tulajdonkeppen a kurzort mozgasa jobbra-balra/le-fel[kb. feleve elek a noteszen mar elisfelejtettem a Desktop billentyuzet hasznalatat])
itt egy NUM_LK be-ki/kapcs megoldja .
--- a
gnome-panel
surun nem reagalnak
killall gnome-panel
segit
--- az
Xorg
szinten leall
killall Xorg
utan mukodik.
--- a
suspend button
-ra keszenletbe megy{bar nem ertem mi koze van a GUI-ra vissza valtas, az energetikai halozati csatlakozo eltavolitasa-csatlakoztatasa -nak a suspend button-hoz , erdekesegkent pedig ha akarom hogy csinaljon valamit a notesz osszecsukasakor ,akkor semmitnem csinal kiveve a vilagitast kapcsolja le;de ez nem igazan problema , mert ha osszecsukom, akkor nem mindig megfelelo a keszenlet(vagy barmi mas),ezerrt ugy configoltam ,hogy csak a hatervilagitast kapcsolja le(akku-rol uzemelve medig a kijelzot allitsa le.) } configolni kellene.
--- idegesito ,hogy az ablak gombok a ball oldalon vannak(foleg touchpadal, mikor mar megtettem az ut felet)
nagyabol ezeket a problemakat tapasztaltam.
kepek ebben az albumban talalhatoak:
http://picasaweb.google.com/he.henrik6626/UntitledAlbum?feat=directlink