navégre...
másrészt erről jut eszembe, egy régi barátomék most adták ki a lemezüket... megkérdeztem tőlük, hogy miért akarnak velem cd-t vetetni? miért fizessek azért, hogy munkám legyen vele? nem hallgatok cd-t, csak mp3-at... soha a büdös életben nem hallgatok meg egy albumot az elejétől a végéig, mondhatni random hallgató vagyok... ráadásul mi a reteknek fizessek olyan számokért, ami nem tetszik? mondjuk a 20 muzsikából hallgatnék 4-et
Tehát vennem kell egy cd-t amit arra használok, hogy grabbeljem? Mondjuk óránként 5000-ért grabbelek, amit leszámlázok az előadónak... internetes zeneáruházban nincs fent, nem trendi a zene... különben is egy 1eurós számból a magyar viszonyok mellett akár 0,5 centet is kaphatnak...
A szerzői jogvédő hivatalunk az állam legalizált lopószervezete... irgalmatlan jogdíjakat szednek be, aztán csesznek visszafelé szétosztani azoknak akiket az illetne...
Szerintem európában nálunk a legdrágább a zene meg a film... pl.: depeche mode koncert dvd megjelenése után egy évvel németországban 16 euró nálunk 12000 forint... na kakukk... hülye leszek ezeknek ennyit fizetni... lopjanak mástól... attól még, hogy törvény őket védi, még erkölcstelen amit tesznek...
Másrészt nem veszek kakukktojást, amíg a trailer nem fedi a filmet, szar a magyar szinkron és a hivatalos felirat (gyakran a film mondanivalója is más lesz tőle - a közösségi feliratok sokkal profibbak) addig azért nem fogok fizetni, hogy átbasszanak "állami szinten"...
De ez mind csak ideológia annak tükrében, hogy örülök, ha a kajám rezsim megvan, rohadtul nincs pénzem havi 2-3 filmre 4-5 cd-re, szóval ha nem tudnám letölteni, nem hallgatnám, és nem nézném, mert megvenni akkor sem venném meg... mert nem tudom... így aztán a "sztárokhoz" kapcsolódó reklámok hatástalanok lennének rám, mivel nem is ismerném őket, ami viszont már tömegesen számolva komoly gazdasági gondot okozna... szóval a kalózkodásnak bizonyos régiókban több gazdaságélénkítő sem mint csökkentő hatása van. Vegyék észre az előadók, hogy ők csak reklámhordozók, semmi több...
Másrészt ha a fél világ nem kalóz wint használna, abba a szoftvercégek és játékgyártók nagyrésze belerokkanna, mert a kutyának sem kéne a szemetük... a kalózwin a legnagyobb marktingfogás a világon, nem véletlenül nincs valódi agresszív szankció, csak néhány kóbor akció, és ugatás...
továbbá a vámos az apehos, a szerzőijogvédős, a bíró gépén is tuti van torrentmúvi, meg muzsika, szerintem még a billi gépén is... Szerintetek miért tud minden múvi minden biztonsági intézkedés ellenére a film megjelenése előtt kiszivárogni? Szerintem azért mert ők maguk teszik fel, reklámnak...
pár éve olvastam, hogy a fejlett országokban az illegális torrentekről letöltők 5x annyi legális hanghordozót és filmet vásárolnak mint a nemletöltők... ezt szerintem ők is olvasták... másrészt ez meg azért van, mert a letöltők, tudják mit kell megvenni... autót sem vesz senki próbakör nélkül, sőt már nem a nászéjszakán van az első szex...
Amúgy ha olyan sokat keresnék mint egy germán, és olyan olcsók lennének a cuccok még magyar zsebnek is mint náluk, nyilván örömmel költenék ilyen dolgokra... mert amíg jelenleg egy családot egy hétig lehet etetni 2 trendi dvd árából addig valami nincs rendben...