http://techline.hu/hirek/20100413_opera_100_millio_felhasznalo.aspx Hajrá Opera!
Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán
Az Opera ünnepel: megvan a százmillió felhasználó
Hozzászólások (16)
A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
http://techline.hu/hirek/20100413_opera_100_millio_felhasznalo.aspx Hajrá Opera!
Meg is érdemli :)
Azt mondják ez az új nagyon jó lett... én még csak 10 percre próbáltam ki, szóval sokat nem tudok róla. Mivel járok jobban, ha a default Firefoxom helyett ezt tenném fel és használnám?
jani1701felteszed kipróbálod és döntesz... tetszik marad ha nem akkor kuka
jani1701Hát nem fog neked sült krumplit sütni :D ez is böngésző program: De van rajta egy Opera Unite nevű dolog, amivel online oszthatod meg a géped tartalmát a neten Pl. barátnőm az én gépemről nézett filmet 100Km arrébb mint youtube csak a te géped tartalmával. Megadod operának hol vannak a filmek a gépeden elküldöd a linket barátnődnek az opera unite linked és azt tudja is a megosztott tartalmaidat nézni zene film szerverként is üzemel html php futtatáshoz, van rajta elég sok fejlesztői kiegészítő is, és nagyon gyors. Én régen fox párti voltam fanatikusan, de opera hamar meggyőzött Sokkal jobb a könyvjelző kereső csoportosító funkciója, jegyzetek kezelése, meg előzményeket is nagyon jól megcsinálták benne, de ez foxban is van persze, csak itt plusz dolgok is vannak hozzá amik pl nekem fontosak. Pl weblapfejlesztéskor alapból tartalmazza a kódellenőrzést meg az osztott képernyőt ahol látod a kódot is meg html nézetet is, és még számtalan ilyen dolog, de mondom engem az opera unit. Fox meg elég lassú ami nem is akkor gond mert nem vagyok kocka h azt számolgassam melyik hény sec alatt állt fel a kezdőlapra, csak opera olyan elegáns a 10.50-es meg nagyon jól egyénre van szabva nincs semmi fölös ablak benne vagy navbar, úgy alakítod ahhogy akarod, a gyorsindító kezdőlapja meg hasonló mint a safari kezdőlapja, csak itt nem térbeli, de ki nem kakilja azt le ha ennyi mindent tud vele 1ütt
Ezt csakis nekem köszönheti, mert tegnap leszedtem a 100milliomodik példányt :D
jani1701igaza van adamsnak, tényleg nagyon jó az opera, én is azt használom böngészésre, levelezésre egyaránt. gyors is, áttekinthető is, de néha vannak problémák egy két oldallal, erre van is valami listája az operásoknak. Meg lehet nézni , hogy mely oldalaknál van gond és melyeket tettek rendbe stb.
jani1701Tudod online tárolni az operánál a kezdőlapot, könyvjelzőket és ami az operára jellemző- a beállitott gyorshívót. Na, letöltöm mégegyszer, hogy százegy millióan legyünk :D
adams-1986Meggyőztél... telepítem újból! :) Ez a megosztásos dolog jónak tűnik!
jani1701No ki is próbáltam... Ez az Online fájlmegosztásos dolog végülis olyan mint egy Dropbox, tán még az jobb is ennél. (már amennyire megnéztem ennyi idő alatt). Az oldalak viszont lassabban töltenek be nálam és sok oldal görgetése szaggat is, míg firefoxxal nem. Asszem már emlékszem anno miért csak 10 percig volt fenn. :(
bobi64Mekkorát bakiztam! Megyek az elsőosztályba! :D
jani1701Tévedsz, a Unite nem olyan mint a Dropbox. Itt a te géped tárol, és más úgy éri el. A Dropbox pedig feltölti saját szerverre. Nem kell megvárni a feltöltés idejét. Minden 1-2mp kérdése. Nagyobb fájlok megosztásánal hasznos.( http://unite.opera.com/develop/faq/#tech_location ) Amúgy még én is a Dropboxot használom, de csak azért mert az meg jó gépek közti szinkronizációra. Ez ha jól tudom nem. Szal majdnem ugyanaz, csak teljesen más :) Amúgy sajnálom, hogy mégse nyerte el a tetszésedet. Az új 10.5x verziója az Operának Linuxra még csak alpha verziónál tart, de az oldalról már letölthető a snapshot. Ha nem ezt próbáltad, ajánlom, hogy adj még egy esélyt. Nekem ez az alpha verzió még csak egy megmagyarázhatatlan "magától-kikapcsolást" hajtott végre, szóval sztem már használható állapotban van.
LWjuniOrKöszi a kijavítást, így már tudom mi is ez valójában. Tulajdonképpen nekem jobb ez a szinkronázálásos dolog. (pl webfejlesztésnél jobban együtt tudunk így dolgozni) A snapshot verziót töltöttem le, nem találkoztam hibákkal, tetszik maga a program, de ugyebár intel vgam van, hát mi más is lenne... és jó pár weboldal akad scrollozás közben. :S
jani1701Őszintén szólva a hozzászólásomon felbuzdulva neki estem ennek a Unite-nak. Van itt proxy és webserver szolgáltatástól kezdve fájl szinkronizálásig minden... Szépen futtatja weben az itthoni kis Apache-omat. Bár remélem még javítanak rajta, mert a linkelt tartalmak (pl stylesheet) még nem igazán veszi észre. Amúgy 3-szor felülmúlja a Dropboxot, csak szépen be kell állítgatni. A scrollozást viszont megértem... engem is rettentően idegesítene... :D
VándorSzerintem már többen vannak mert ez a cikk megjelent pár hónappal ezelőtt angolul.