Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Hírek, események

Előrendelhetők a Lucid Lynx lemezek

Hozzászólások (82)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél

én is most küldtem be a hírt.....

Aki tudja töltse le! Nincs - cd (ami előbb-utóbb szemét lesz), - tok (ami előbb-utóbb szemét lesz), - borító (ami előbb-utóbb szemét lesz), - postai boríték (ami előbb-utóbb szemét lesz). Az előállításuk sem valami környezetkímélő dolog, gyártásuk sok energiába és pénzbe kerül. Ezek mind veszélyes anyagokat tartalmaznak ezért kezelésük, megsemmisítésük rengeteg pénzbe és energiába kerül! ISO-t letöltöd és: https://help.ubuntu.com/communityInstallationFromUSBStick#Copying%20Files%20to%20USB%20Stick http://hplinuxblog.blogspot.com/2008/12/unetbootin.html Mostanában olvastam: http://ubuntu.hu/node/17620 Hála istennek ez egyre több, de remélem nem rendel mindenki! Hagyjuk meg a szemetet Redmond-ba! :)) http://www.lifework.co.nz/images/photos/home/circle-of-colourful-kids.jpg

Ha mar a kornyezettudatossagnal tartunk, tud valaki olyan leirast ami alapjan egyszeruen fel lehet telepiteni a rendszert a vinyo egyik particiojan levo iso filebol? Nalam ez a problema minden evben felvetodik (mindig az x.04-es kiadasoknal :), mert CD-t irni nincs kedvem azert hogy 1x feltelepitsem az eppen aktualis rendszert, a gepem nem bootol pendriverol... szal tud vki erre valamit? Koszi.

efsanyiJó, jó, jó... Nagy mértékben egyetértek Veled, de azért elvakultak se legyünk. (Mondom ezt úgy, hogy néhány év iskolapad után a "környezetvédelmi" szerepel egy papíromon.) Fűszoknyában kernelforgatás? Na jó, vicceltem. Az viszont igaz, hogy egy "térítés" során nagyon pozitív tud lenni, hogy egy "gyári" lemezt viszek. Aki megtért, az előbb utóbb úgyis átveszi a filozófiát, és nem fog rendelni (annyit). Hanem eszembe jutott valami... ezt talán még nem szűrte le senki: mi lenne, ha megszavaznánk, hogy Windows használatakor mennyi időt tölt/töltött a felhasználó programok beszerzésévél, a "buherakrekk"-et áthozza Pityu este bicajjal-tól a csak Open Source szoftvergyűjtemény napi frissítgetésével bezárólag. Mert a Linuxok csomagkezelője nagyságrendekkel több időt spórol meg a felhasználónak, ami ráadásul kevesebb áramot pazarol. Ebben a tekintetben (is) lehetünk büszkék a "zöldségre".

lacirtahttps://help.ubuntu.com/community/Installation/FromImageLoadedOnHardDrive És egy kis finomság: :)) http://hogyan.org/ubuntu-telepitese-halozatrol-pxe-dnsmasq-es-tftp-segitsegevel

efsanyiUgy latom ennel egy uj particiot kell letrehozni a vinyon es oda rakja az iso tartalmat, szal le kell csipnem az egyik particiobol... Egye fene, majd kiprobalom ha megjelenik az uj rendszer. Koszi.

efsanyi - cd (ami előbb-utóbb szemét lesz), - tok (ami előbb-utóbb szemét lesz), - borító (ami előbb-utóbb szemét lesz), - postai boríték (ami előbb-utóbb szemét lesz). Ne legyél már ennyire divatméregzöld. :) Mp3 játszót használok pendrive-nak -> nem támogatja rendesen a bootolhatóságot, illetve az eredeti fat fájlrendszert csak win alatt lehetne visszaállítani. Ergo: -cd-t írok (ami előbb-utóbb szemét lesz) -tok fog hozzá kelleni (ami előbb-utóbb szemét lesz) hiszen ha viszem körbe a népnek, hogy tessék itt van frissítsünk akkor nem biztos hogy csak ezért egy hengertokot fogok cipelni/pakolni. (másrészt ahogy alattam írták: elegánsabb megoldás térítésnél) -borítót általában adnak a tokos cd-hez (ami előbb-utóbb szemét lesz) -postai boríték itt nincs ez igaz -bónusz: 5-8kB/s sebességgel történő töltés mellett már számottevő környezetszennyezésnek ( :D ) minősül a letöltés ha a befektetett idő alatt elfogyasztott energiát nézem. Ha nem egy eredeti darabra (és esetenként ebből írt több másolatra) lenne szükség akkor valószínűleg a shopból vásárolnám meg. Nálam legalább hasznos helyen van. Nem egy-két esetben olvastam már dicsekvéseket hogy az életben nem fogja használni, de berendelte mert ingyen van. Illetve talán egyszer szerintük majd sokat ér a teljes sorozat....

efsanyiefsanyi , most nagyot nőttél a szívemben ! Az általad leírtaktól már csak az a rosszabb , amikor az úton haladó autóból a letekert ablakon kiöntik a hamutartó tartalmát (meg persze ha mögötte mész ) , meg röpködnek az üdítős stb...flakonok :( Meg amikor az erdőben a magukat természetbarát turistáknak ( túrázóknak ) nevező fazonok eldobálják az üres üvegeket , pedig ha kitudta vinni a hátizsákjában amikor még tele volt a flakon , akkor haza is vihetné miután megitta , hiszen akkor már könnyebb is :) Nem ? Na erről ennyit és remélem , hogy tényleg kevesen rendelnek csak azért , hogy jól néz ki és meglegyen a gyűjteményben a cd ! UI: Igyunk üveges sört ! Üdv...

Azt hiszem most jött el az idő, hogy fake regsztrációkkal szerezzek lemezt, mert nulla haszna van annak, hogy tesztelek, hibajelentek, fordítást küldök, és nem vagyok jogosult egy vacak lemezre sem a befektetett időmért... Legutóbb rendeltem (több volt a posta, mint a lemezek ára, így különösen idegesített a dolog, elvégre nem a postát akarom támogatni) Legalább kiírnák, hogy egyszer lehet rendelni egy életben, akkor az ember nem próbálja... :s

maxtDettó. Az öcsémnek még küldenek, bár múltkor furán nézett, mi a francot kapott kűfődrű :D

• [törölve]

lacirtaTovább is lehet ám azt a lemezt adni. ;)

maxtnulla haszna van Az nem haszon, hogy letöltheted és használhatod? Oo

efsanyiA számítógép is előbb-utóbb szemét lesz... CD-t meg ígyis-úgyis írok, az ugyanúgy cd+borító+papír.

Ha ismét lesz promó anyag, akkor néhány CD-t én is szét tudok osztani, a HJF-en van néhány érdeklődő. A 9.10-es CDket is hamar elkapkodták. + Hallottam pozitív visszajelzéseket. :-)

lacirtaHa sajnálod a cd-ket írd ki RW-s lemezre és akkor többet már nem kell újat venni az ubuntunak.

Sziasztok! Ha én még sosem rendeltem, de most leadtam egy rendelést, akkor az teljesen ingyen lesz? Nem tudom most pontosan, hogy mi a helyzet, mert olvasok itt mindenféle postaköltségről meg lemezárról... Valaki beavatna esetleg? üdv, varaki