ricsi-pontazOk, kösz az infót! Azt viszont nem értem, hogy miért tud egyszer 150, egyszer 400 MB RAM-mal indulni, amikor a meglévő memória ugyanúgy 1GB. Bár már több napja nem kapott frissítést a gépem, azóta sem, amióta megjelent a végleges Lucid.
Mivel LXDE-n is láttam, hogy volt amikor 200 MB RAM-mal indul, így gondolom, hogy nem asztali környezettől függ ez a "memóriapazarlás". Bár amíg nem korlátoz a munkámban és tényleg sok szabad memória van mellette, addig nem idegeskedek a problémán.
És hogy jót is mondjak, ezt leszámítva tényleg nagyon jó rendszer lett a Lucid. Ubuntu ment fel a netbook-omra, ahol csináltam is az (sokak által ocsmánynak nevezett)alap háttérhez egy színben illő conky fájlt. Nagyon tetszik a rendszer megjelenése és ez az első Ubuntu-m, ahol nem azzal kezdem, hogy téma meg háttércsere, hanem ezeket meghagytam.
Lubuntu-t egy régi, Pentium 3-as gépre tettem fel, amin eddig Xubuntu 9.04 ment. Nagyon gyors(relatív), nagyon kevés erőforrást fogyaszt és talán azt is lehet mondani rá, hogy szép:)Az új flashplayerrel pedig a youtube videók sem szaggatnak, nyílt videókártyadriver-rel(nVidia Geforce 2 MX 400). Összeomlással sem találkoztam még, pedig a Lubuntu még csak Beta 3 stádiumban van.
Asztali gépemre majd pár héten belül pedig Kubuntu kerül.
A Xubuntu kiesett most nálam, régi gépre inkább LXDE, újra meg KDE vagy GNOME környezetet teszek.