UBUNTU és KUBUNTU 10.04-nél a wi-fi lassú, vontatott és többszöri frissítéssel lehet csak megnyitni a keresett oldalakat. A google kereső néha egyáltalán nem működik. Több böngészőt is kipróbáltam a firefox-on kívűl. Az eredmény ugyan az volt. (15 Mb csomagom van) Hálózati kábelre csatlakozva tökéletes az internet sebessége. Arra gondoltam, hogy az új kiadás tartalmazhatott olyan hibát ami a későbbi frissítésekben lévő javító csomagokban megoldódik, ezért visszaraktam a 09.10-et, ami tökéletesen működött és működik is. Egy hónap után kiváncsiságból újra felraktam a 10.04-et, de minden változatlan maradt. 8.04-től használok ubuntut, ilyen problémám semelyiknél sem volt még. Telepítés után simán működtek. Az eltelt idő alatt minden jelentkező problémát megtudtam oldani a különbőző fórumokban keresgélve, de most nem találok ide vonatkozó megoldást. Esetleg valaki tapasztalta-e ugyan ezt? A gépem: Toshiba Satellite L30, Atheros wlan, WRTG54GL router. Üdv, wines

Üdv! Néha nálam is elő szokott fordulni, de leginkább akkor amikor a másik gépen megy a torrent. Mivel egy router mögött van három gép. Ha lekapcsolom, akkor már nincs gondja. De való igaz, hogy néha nagyon idegesítő tud lenni.

Peitli JózsefNem használok semmilyen letöltő prg-t. A megelőző verzióknál miért nem jelentkezett ez a hiba? wines

• duo válaszolt erre.

winesnekem egy Asus 1101Ha netbukk van. atheros wifivel (és poulsbo csipszettel, az egy külön sztori) és én is egy wifis routerre csatlakoz(nék) de ilyen 20% erősségeket produkál. a kernelnek megfelelő wireless backports modulest felraktam dettó. gyenge mint a verébfing. Mint Helena van most fent, ott is fel lett telepítve a wireless modules. és stabil a net. Arra gondolok még hogy a meglévő driver (illetve atheros modul helyett) nem volna e szerencsésebb ndiswraperrel a wines atheros drivert felrakni. nem tudom hogy azt hogyan kell, csak gondolkozom.

Ennyivel később: 2 év

linksys wusb54g külső wifi kártya van a gépemhez csatlakoztatva USB-n keresztül, ndiswraperrel működik lubuntu 11.10 alatt, a net simán hálózati kábellel mükszik de sajnos így wifis adapterrel nem, és nem a böngésző a rossz, már próbáltam firefoxxal, és chromiummal is, az ipv6-ot kikapcsoltam(elvileg) Valaki tudna segíteni? Hálás köszönet előre is :)

Lett végülis a téma indító alapkérdésre valami konkrét megoldás? acer aspire 5736z +10.04LTS -el hasonló dolgokat produkálok. Olyan a böngészés, mint én hajnali 6:40 kor. Plussz érdekesség, hogy a wifi ledje nem folyamatosan világít, hanem villog. Keresgéltem itt a fórumon, pár böngésző gyorsító megoldáshalmazt találtam, de a gép immunis rájuk. De érdekes a dolog, mivel valamikor teljesen jók a válaszidők, néha meg kb mintha megszakadt volna a net.

Dr. SzösziNincs rajta jelenleg senki. Korábban valami szemfüles kódfejtő lopta, akkor észrevettem. Azóta senki. Gyárilag win7 van a laptopon, azzal gyors a böngésző, (cserébe 10 perc a bootidő és a kikapcsolás) és a wifi ledje bekapcsolt állapotban folyamatosan világít. Már az ubuntu install is komoly problémába ütközött, a 9.04 utáni telepítőim elfelejtették bekapcsolni a képernyőt(vakon nem ment), így kb 5.re egy 9.04 kubuntu netbookot tettem fel, aztán a kde-t lecseréltem gnomera, +10.04 LTS-re frissítettem. Mindegyik böngészővel ugyan az a szitu, kde alatt is, gnome alatt is. Kattintok, és mintha kockázna kb.... 6ost dobsz továbblépek, 1-est akkor kimaradsz egy körből :D Na de viccet félretéve 10ből 8 kattintásra, normálisan reagál, a maradék kettőnél pedig csak tölt és semmi. több gépen használok ubuntut melóhelyen is és pont ez az itthoni szarakodik...

stpiotrKözben látom, hogy az "internet probléma" című topic is erről a problémáról szól, ahogy a diagnózist olvasom..... ezek szerint ragályos....

Ennyivel később: 10 év