Jajjdebunko vok. Majdnem elfelejtettem: !!!Boldog Uj Evet mindenkinek!!!!!

SavariusPedig azt a csomagot úgy hívják, synaptic-ban rákerestem... amúgy miért nem Te is teszed ezt a synaptic-ban? kulcszsó compiz, meglepne, ha nem dobná ki... :) http://www.kiberlovag.hu/ubi/compiz.png Amúgy BÚÉK! :)

Savariuslol, azert vannak erdekessegek. A direct rendering: Yes-rol No-ra valtott.Egyszercsak.Ez normalis dolog? A restricted driver in use.Sszal ez is OK.

gargyaszia, compizconf managerben a general settingsnel 3. fülön (desktop size) allitsd be a vizszintes virtualis meretet 4re a tobbit egyre, es maris 4 munkaasztalod lesz. a compiz beallitasa felulirja a gnome beallitasait, es valamier tneha alapbol 2re van allitva. figyelj arra hogy a 2x2-s (2vizszint, 2 fugg) beallitas nem lesz azonos az 1x4-el. ha valakinek van megoldasa arra hogyan lehetne hogy 4 oldalu kockam legyen tehat 4 asztal vizszintesen, viszont expo alatt 2x2-t mutasson az szoljon mert sokkal hasznosabbnak tartanam. udv, osliner http://osline.blog.hu - ubunturól röviden

KiberLovagHat +neztem,be is jeloltem minden ollant ami compizzel kezdodott,de a configmanager nem volt bent. :( http://img0.tar.hu/tomtxx/size2/33234218.png Mar banom,hogy leszedtem nemreg a mukodo Ubimat.Igaz idegesitett,hogy mindig Internal error / Failed initializet HAL ablakkal indult. Ami a megdobbento az az,hogy amig a wubi altal feltelepitett 7.04 alatt megy a direct rendering, addig a 7.10 alatt ez a vilag minden kincseert sem akar elindulni.A Zart meghajtoknal az ATI driver enabled,a fent leirt eljarast vegigvittem,es megsem.

SavariusA Wubi 7.10 esetében (és ez így volt a 7.04 esetében is) hiányosak a letöltési tárolók. A /etc/apt/sources.list fájlt cseréld le erre: http://gamesite.extra.hu/linux/sources.list Majd terminálba sudo apt-get update Ezután már letölthető lesz a CompizConfig Settings Manager Synaptic-ból. Ui.: A Wubi-7.10-alpha-rev386.exe-t használtad a telepítéshez? Nekem is HAL és még pár hiba volt amikor 7.04 ről upgradeltem 7.10-re. 7.10-et még nem próbáltam telepíteni. Üdv!

garferiEjnyebejne,hát nem kellene inkább a szilveszterre rákészülni?? :)) Nem igazán számítottam válaszra úgy 2 napig :)) NNA, ennyit a poénkodásról. Nekem latest versionra a Wubi-7.04.04.exe-t szedte le. Nem tudtam a 7.10esrol :-( Viszont a source list naon nagy segitseg lesz assszem :) Ha minden kötél szakad,ujrarakom a 704est ennek segitségével remlem már leszedi a kis huncut :D Egyébként le a kalappal ez előttt a distr.előtt. És a remélem, a Ti supportotokkal lassan belerázódok,legalábbb felhasználó szintig :))) Köszike a helpet, neki is esek hama-hama :)

SavariusA sources.list amit linkeltem asszem csak a Gutsyhoz jó. De itt: http://logout.hu/iras/ubuntu_kongaszo_utan_az_alapoktol.html egy leírás a 7.04-hez. Üdv!

garferiEh,jàba frissitettem a sources.list-et. a compiz nem jon... Na, de most assyem hatulrol mellbe fogok tamadni, es a Wubi-7.10-alpha-rev386.exe felol fogom megkozeliteni a kerdest :D

garferiHejjj, eddig OK. Ha nem gond leirnám, mizujság igy szilveszter kezdetén: Na, ugye mondtam, hogy hátulról kell kezdeni... Ha elcsesszük, lehessen kezdenielőlről... Naszóval. garferi (Isten tartsa meg nekünk sokáig) ugyi kérdezte,hogy melyik ubival nyomtam fel.. Na ez szögütés a fejbe, ezerrel rákerestem a 7.10es wubira, le is jött a drága. Na, akkor belevágunk. Nade nehogymááá'itt nekem megint leszedjea 7.10es Ubuntut, mikor itt van a cémeghajtón..Az idő pénz.. Wubi elindit, mikor elkezdete tölteni a ISO file-t, aszontam neki, hogy ááácsííí... Abbahagyta.Merész elhatározással fogtam az innen leszedett Ubuntu telepítőt,szépen átneveztem arra, amit a Wubi akart magának (a -hun- karakterláncot töröltem) És ujra inditottam a wubiinstallert. Aztán innentől fogva nyugodtam ihattam a Tullamore Dew-t.Mire ffelét benyakaltam, kész is volt a telepőités, tokkal-vonóval.Aztán a szokásos dolgok, a Zárt meghajtó telepitése az ATI,hoz, aztán az itt fentebb leirt eljárás végigvitele. Közben rásandítottam a glxinfo-ra.Megdöbbenssel tapasztaltam, hogy Direct rendering NO. NADEVISZONTAZONBAN: az "Advanced Desktop Effects Settings" ott van, ahol lennie kell. És láss csodát, forog a kocka, nyúlik az ablak, amit csak akarok. Sszal most müxi minden :D KÖSZÖNET A HELPEKÉRT,ÉS MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK. Ha valami gondom lesz,úgyis jövök :p JÓ BULIZÁST:D

SavariusMost így a havernál jó adag vodka-narancs után jókat derültem a postodon és örülök, hogy örülsz, JIHÁÁÁ! Éppen mutogatom itten a vendégseregnek (2 vindózmániásnak), hogy milyen jó is azubuntuka. :D Jó Szilvesztert mindenkinek!!!

garferiNNa, valamiért akkor lesz a directrendering NO, amikor felteszem a compizcomfig-ot.Ja, és hazudtam, mert nem kockát forgat,csak 2 oldalt. De minden más megy :D De asszem, ez majd jövőre lesz megoldva :D Éljen a házi körtepálinka, a TullamoreDew, a vodka, és a többi fimomság JÓ SZILVESZTERT MINDENKINEK :DD

SavariusHÚHÚHÚ Akkor most a jó vodka-narancs meg a kevés pezsgő kiütött és HÚHÚHÚ de jól érzem magamat, HEHEHE! :D Majd segtek ebben az izé akármicsoda compiozocskában holnap e HEHEHE, ha kijóóóózanodtam HEHEHE. BUÉK! HEHEHEHE! Ui.: Nem vállalok felelőséget a commentjeimért mert nem voltam beszámítható állapotban HEHEHE... :) 2. Ui.: HEHEHE! B.U.É.K!!! HEHEHE!!! 3. Ui.: Bohóc sapka is van rajtam HEHEHE! :D 4. Ui.: Nem tom mit jelent a TullamoreDew HEHEHE! :D Üdv!

garferiOFF Topoic: lol, én sem vállalok dsemmi felelőséget. Majd bocsánatot kérünk ezerszer az admintól.. S taln nem bannol... Tullamore Dew egy ISTENi viszki, írországból. Nade ahogy ez kinééééz :o Az államat még keresem, pedig télleg nem csicsáuztam még, alap fusion van. De a oda-viszta tényleg..... sszal csak jelnthet. Basszus....

SavariusSavarius! Nekem a következőképpen oldódott meg, hogy ne "lap" legyen, hanem kocka is: menny a Advanced Desktop Effect Settings-ben a General Options-on belül a Desktop Size fülre és a Vízszintes Virtuális meéreretét állítsd át 2-ről 4-re.:))))))))

gargyaÉdes istenem, h én mekkora b....m vagyok :o Najóó, kávé, ébresztő, egyebek. Köszönöm a segítséget ;)

Nekem nem áll vissza a billentyűzet, minden indításkor kérdez. beállításokban is visszaállítottam, de semmi haszna... tipp?

kde alatt, hogy lehet beuzemelni?

nekem az a gondom, ha megnyitom a xorg.conf file-t, átírom a 0-t 1-re utána nem engedi elmenteni. Nem ad jogosultságokat.