garferiHejjj, eddig OK. Ha nem gond leirnám, mizujság igy szilveszter kezdetén: Na, ugye mondtam, hogy hátulról kell kezdeni... Ha elcsesszük, lehessen kezdenielőlről... Naszóval. garferi (Isten tartsa meg nekünk sokáig) ugyi kérdezte,hogy melyik ubival nyomtam fel.. Na ez szögütés a fejbe, ezerrel rákerestem a 7.10es wubira, le is jött a drága. Na, akkor belevágunk. Nade nehogymááá'itt nekem megint leszedjea 7.10es Ubuntut, mikor itt van a cémeghajtón..Az idő pénz.. Wubi elindit, mikor elkezdete tölteni a ISO file-t, aszontam neki, hogy ááácsííí... Abbahagyta.Merész elhatározással fogtam az innen leszedett Ubuntu telepítőt,szépen átneveztem arra, amit a Wubi akart magának (a -hun- karakterláncot töröltem) És ujra inditottam a wubiinstallert. Aztán innentől fogva nyugodtam ihattam a Tullamore Dew-t.Mire ffelét benyakaltam, kész is volt a telepőités, tokkal-vonóval.Aztán a szokásos dolgok, a Zárt meghajtó telepitése az ATI,hoz, aztán az itt fentebb leirt eljárás végigvitele. Közben rásandítottam a glxinfo-ra.Megdöbbenssel tapasztaltam, hogy Direct rendering NO. NADEVISZONTAZONBAN: az "Advanced Desktop Effects Settings" ott van, ahol lennie kell. És láss csodát, forog a kocka, nyúlik az ablak, amit csak akarok. Sszal most müxi minden :D KÖSZÖNET A HELPEKÉRT,ÉS MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK. Ha valami gondom lesz,úgyis jövök :p JÓ BULIZÁST:D

SavariusMost így a havernál jó adag vodka-narancs után jókat derültem a postodon és örülök, hogy örülsz, JIHÁÁÁ! Éppen mutogatom itten a vendégseregnek (2 vindózmániásnak), hogy milyen jó is azubuntuka. :D Jó Szilvesztert mindenkinek!!!

garferiNNa, valamiért akkor lesz a directrendering NO, amikor felteszem a compizcomfig-ot.Ja, és hazudtam, mert nem kockát forgat,csak 2 oldalt. De minden más megy :D De asszem, ez majd jövőre lesz megoldva :D Éljen a házi körtepálinka, a TullamoreDew, a vodka, és a többi fimomság JÓ SZILVESZTERT MINDENKINEK :DD

SavariusHÚHÚHÚ Akkor most a jó vodka-narancs meg a kevés pezsgő kiütött és HÚHÚHÚ de jól érzem magamat, HEHEHE! :D Majd segtek ebben az izé akármicsoda compiozocskában holnap e HEHEHE, ha kijóóóózanodtam HEHEHE. BUÉK! HEHEHEHE! Ui.: Nem vállalok felelőséget a commentjeimért mert nem voltam beszámítható állapotban HEHEHE... :) 2. Ui.: HEHEHE! B.U.É.K!!! HEHEHE!!! 3. Ui.: Bohóc sapka is van rajtam HEHEHE! :D 4. Ui.: Nem tom mit jelent a TullamoreDew HEHEHE! :D Üdv!

garferiOFF Topoic: lol, én sem vállalok dsemmi felelőséget. Majd bocsánatot kérünk ezerszer az admintól.. S taln nem bannol... Tullamore Dew egy ISTENi viszki, írországból. Nade ahogy ez kinééééz :o Az államat még keresem, pedig télleg nem csicsáuztam még, alap fusion van. De a oda-viszta tényleg..... sszal csak jelnthet. Basszus....

SavariusSavarius! Nekem a következőképpen oldódott meg, hogy ne "lap" legyen, hanem kocka is: menny a Advanced Desktop Effect Settings-ben a General Options-on belül a Desktop Size fülre és a Vízszintes Virtuális meéreretét állítsd át 2-ről 4-re.:))))))))

gargyaÉdes istenem, h én mekkora b....m vagyok :o Najóó, kávé, ébresztő, egyebek. Köszönöm a segítséget ;)

Nekem nem áll vissza a billentyűzet, minden indításkor kérdez. beállításokban is visszaállítottam, de semmi haszna... tipp?

kde alatt, hogy lehet beuzemelni?

nekem az a gondom, ha megnyitom a xorg.conf file-t, átírom a 0-t 1-re utána nem engedi elmenteni. Nem ad jogosultságokat.

Remekeleksudo -val csináld, ha csak úgy megnyitod, nem lesz jogod hozzá... terminálba: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf Üdv: KL :)

RemekelekA linuxban ez már csak így van... rendszerszintű beállításokat nem tudsz csak úgy módosítgatni. Ha belegondolsz, ez biztonságos... A legtöbb Linuxban van root felhasználó, ami erre hivatott, Ubuntuban annyi a difi, hogy installkor megadsz egy superuser-t, és a sudo-val szentesíted, hogy ezt most superuser-ként teszed... Amikor grafikus felületen bekéri a jelszót, akkor is ez van... Ha valaki az adott géphez nem tudja ezt a jelszót, akkor nem tud belepiszkálni a rendszerbe... :)

Sziasztok! Csak szeretném megköszönni ezt az útmutatót! Végre sikerült munkára fognom az Ati radeon xpress 1100-as kártyámat (Asus laptop, X51- sorozat). Most megdolgoztatom kicsit, hogy lássam, mit bír! ;)

Sziasztok! Csak szeretném megköszönni ezt az útmutatót! Végre sikerült munkára fognom az Ati radeon xpress 1100-as kártyámat (Asus laptop, X51- sorozat). Most megdolgoztatom kicsit, hogy lássam, mit bír! ;)

Üdv kéne egy kis help szó szerint úgy csináltam mindent mint a leírásban. Compiz megy is viszont Játékok nem glxinfo ra meg ezt írja name of display: :1.0 Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":1.0". display: :1 screen: 0 direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) Az /etc/X11/xorg.conf ez van a device résznél Section "Device" Identifier "ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800]" Driver "fglrx" Busid "PCI:1:0:0" EndSection extensionál pedig. Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "1" EndSection Valami ötlet tanács? :)

Köszönöm Garferi-nek a világos és egyéretelmű útmutatót, ATI Radeon 9600-on is működik (9550). Nem lehetne ezt betenni a dokumentációk közé? Valószínüleg sokan vennék hasznát és nem kéne mindent végig nyálazniuk.

xd4nt3xBetettem a leírásba a Compiz-Fusion tray icon linkjét amivel tudsz váltani Compiz és Metacity között. Játék elött ha átváltod akkor talán nem lesz vele gond, de biztosan nem tudom, majd keresgetek még Gúgliba ha nem sikerül. Üdv!

Szeretném én is megköszönni a leírást, igazán hasznos volt! Mivel nálam sosem úgy működnek a dolgok, mint másoknál (pl be- és kikapcsolásnál csak nagy feketeség van a képernyőn, sehol semmi folyamatjelző :D), így tőlem nem kérdezett semmit keyboard localization témában, egyszerűen csak észrevettem, hogy z helyett y van. :) De átállítás után ment szépen. Először nekem is csak 2 lapja volt a kockámnak, én simán beállítottam az asztal jobb alsó sarkában a 2 asztal helyett 1x4-et, ez megoldotta a problémát és máris 4 asztalt pörgethettem. Csak egy kérdésem lenne. Korábban használtam (szintén ATI kártyával, csak még az előző noteszemen) Ubuntu 6.10-et, amire rávarázsoltam a Berylt (macerás volt... :)). Akkoriban a kockámat le- és fölfelé is tudtam forgatni, ahol asztal nem jelent meg, csak egy beryl logo, de mégis olyan kockább hatása volt. Most bármit bárhogyan állítok, nincs a kockámnak alja és teteje, s a lefele nyílra "kiteríti" a kocka oldalait. Valamit én állítok roccul, vagy erre compiz-fusion esetén nincs lehetőség? S ha én bénázok, megsúgná valaki, hogy hol tudom beállítani?