Remekeleksudo -val csináld, ha csak úgy megnyitod, nem lesz jogod hozzá... terminálba: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf Üdv: KL :)
Compiz-Fusion beüzemelése ATi kártyán
KiberLovagÓ így már világos! Nem értettem miért nem tudok jogokat szerezni. Köszi a tippet!
RemekelekA linuxban ez már csak így van... rendszerszintű beállításokat nem tudsz csak úgy módosítgatni. Ha belegondolsz, ez biztonságos... A legtöbb Linuxban van root felhasználó, ami erre hivatott, Ubuntuban annyi a difi, hogy installkor megadsz egy superuser-t, és a sudo-val szentesíted, hogy ezt most superuser-ként teszed... Amikor grafikus felületen bekéri a jelszót, akkor is ez van... Ha valaki az adott géphez nem tudja ezt a jelszót, akkor nem tud belepiszkálni a rendszerbe... :)
Sziasztok! Csak szeretném megköszönni ezt az útmutatót! Végre sikerült munkára fognom az Ati radeon xpress 1100-as kártyámat (Asus laptop, X51- sorozat). Most megdolgoztatom kicsit, hogy lássam, mit bír! ;)
Sziasztok! Csak szeretném megköszönni ezt az útmutatót! Végre sikerült munkára fognom az Ati radeon xpress 1100-as kártyámat (Asus laptop, X51- sorozat). Most megdolgoztatom kicsit, hogy lássam, mit bír! ;)
Üdv kéne egy kis help szó szerint úgy csináltam mindent mint a leírásban. Compiz megy is viszont Játékok nem glxinfo ra meg ezt írja name of display: :1.0 Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":1.0". display: :1 screen: 0 direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) Az /etc/X11/xorg.conf ez van a device résznél Section "Device" Identifier "ATI Technologies Inc Radeon R350 [Radeon 9800]" Driver "fglrx" Busid "PCI:1:0:0" EndSection extensionál pedig. Section "Module" Load "glx" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "1" EndSection Valami ötlet tanács? :)
Köszönöm Garferi-nek a világos és egyéretelmű útmutatót, ATI Radeon 9600-on is működik (9550). Nem lehetne ezt betenni a dokumentációk közé? Valószínüleg sokan vennék hasznát és nem kéne mindent végig nyálazniuk.
Szeretném én is megköszönni a leírást, igazán hasznos volt! Mivel nálam sosem úgy működnek a dolgok, mint másoknál (pl be- és kikapcsolásnál csak nagy feketeség van a képernyőn, sehol semmi folyamatjelző :D), így tőlem nem kérdezett semmit keyboard localization témában, egyszerűen csak észrevettem, hogy z helyett y van. :) De átállítás után ment szépen. Először nekem is csak 2 lapja volt a kockámnak, én simán beállítottam az asztal jobb alsó sarkában a 2 asztal helyett 1x4-et, ez megoldotta a problémát és máris 4 asztalt pörgethettem. Csak egy kérdésem lenne. Korábban használtam (szintén ATI kártyával, csak még az előző noteszemen) Ubuntu 6.10-et, amire rávarázsoltam a Berylt (macerás volt... :)). Akkoriban a kockámat le- és fölfelé is tudtam forgatni, ahol asztal nem jelent meg, csak egy beryl logo, de mégis olyan kockább hatása volt. Most bármit bárhogyan állítok, nincs a kockámnak alja és teteje, s a lefele nyílra "kiteríti" a kocka oldalait. Valamit én állítok roccul, vagy erre compiz-fusion esetén nincs lehetőség? S ha én bénázok, megsúgná valaki, hogy hol tudom beállítani?
MikkamakkaA CCSM (CompizConfig Settings Manager)-ben kapcsold be a Cube Caps-ot, és akkor bármilyen képet be tudsz állítani alulra és felülre, 2 alapkép is van. A kockát pedig a Ctrl+Alt+Bal egérrel forgasd. Üdv!
garferiKöszi! A Cube Caps-ot megtaláltam önerőből, be is volt állítva a színe, meg két kép, midőn az előző hsz-t írtam, úgyhogy a gond nem ezzel volt. Szóval a megoldás a Ctrl+Alt+Bal egér volt, mert én csak Ctrl+Alt+nyilakkal próbáltam. *zavarában irul-pirul* :) Mégeccer köszönöm!
sziasztok! Valaki lécci segítsen! Nálam sem megy a compiz, és ezért megpróbáltam azt csinálni amit ide leírtatok. De mikor rákattintok a "Zárt meghajtók kezelése" pontra akkor azt írja ki hogy: "Ez a számítógép nem igényel zárt meghajtókat" és a xorg.conf-ban nincs olyan rész hogy: Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection Valaki tud erre valamit??? Nagyon hálás lennék! Egyébként a gépem(ha ez segít): Intel Core 2 Duo, Sapphire Ati Radeon HD 3850.
Mikkamakka sziasztok! Valaki lécci segítsen! Nálam sem megy a compiz, és ezért megpróbáltam azt csinálni amit ide leírtatok. De mikor rákattintok a "Zárt meghajtók kezelése" pontra akkor azt írja ki hogy: "Ez a számítógép nem igényel zárt meghajtókat" és a xorg.conf-ban nincs olyan rész hogy: Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection Valaki tud erre valamit??? Nagyon hálás lennék! Egyébként a gépem(ha ez segít): Intel Core 2 Duo, Sapphire Ati Radeon HD 3850.
Sziasztok! Problemam lenne. ATI X800-as VGA, 7.10-es ubuntu. Compiz-fusion fent van, minden driver, csomag stb a legfrisebb. Az effektek is mukodnek, csak iszonyat lassan. Pl: Firefox bongeszes: ha gorgetem lefele a weblapot, akkor nagyon lassan "szakadozva" gorget, teljesen hasznalhatatlan. Mindekozben a CPU load megugrik. Egy ablakot lekicsinyitek, majd visszarakok teljes mereture, akkor ismet beszaggat, CPU load felszokik... Egyszeruen hasznalhatatlan az egesz. Viszont a kockat hibatlanul lehet forgatni... Egyszeruen nem ertem. Valaki talalkozott mar ilyennel?
garferiHali!!! :D A link tökéletes volt. Felraktam a progit, leszedte az ati driver-t, és máris be tudtam állítani a compiz-t. Ezer hála érte. Ajánlom másoknak is.
garferiHali!!! :D A link tökéletes volt. Felraktam a progit, leszedte az ati driver-t, és máris be tudtam állítani a compiz-t. Ezer hála érte. Ajánlom másoknak is.
garferiMiután felment az ubuntu letöltöttem az összes frissítést. Amikor ez is megtörtént akkor jött a link amit leírtál. Miután telepítettem az Envy-t és elindítottam, akkor kiírta hogy még hiányzik egy-két fontos elem és megkérdezte hogy töltse-e le, igenre kattintottam. Mikor ez is megtörtént akkor kiválasztottam az Ati driver telepítését( Install the Ati driver), szépen le is töltött mindent. A végén rákérdezett hogy szeretném e lecserélni az xorg.conf fájlomat, megint az igen-re mentem. Jött az ablak hogy minden rendben és hogy újra akarom e indítani a gépet, szintén igen. Mikor ez is megvolt akkor feltettem a compiz-fusion beállító alkalmazását így: Terminálba: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager Ezt a Rendszer > Beállítások > Advenced desktop effects settings-re kattintva lehet megnyitni Ezután jött a jobb klikk az asztalon, majd a "Munkaasztal hátterének megváltoztatása" menüpont, ezután a Vizuális effektek fül, és ezen belül az "extra" lehetóség. Ennyi volt. Még egyszer köszi a linket!!!:D Eddig minden jól megy! És még az xorg.conf fájlt sem kellet nekem módosítani, megtette helyettem az envy. Az xgl driver-t sem kellett installálnom. De egy kérdésem lenne: Néztem neten témákat, és ott a képeken az asztal tele van plusz alkalmazásokkal, meg a képernyő alján valami tálca szerűségen ikonokkal. Ilyeneket honnan szerezhetek???? Azt tudom hogy az Emerald kell a témák használásához, de sosem lesz teljesen olyan az asztal mint a képeken. Az ablakok címsora, meg a gombok megváltoznak, de az ikonok, meg ez a tálcaszerűség az ikonokkal azok sehol sincsenek. Mit tegyek? Erre tudsz nekem valami gyógyírt,, hogy honnan szerezhetem be? Előre is kösz