Egyébként tény, hogy a számítástechnika már eljutott arra a szintre több éve, hogy az átlagfelhasználó (és itt most nem feltétlenül a csak pasziánszozó nagyira gondolok) nem érzékeli a hardverek fejlődéseit (ha eltekintünk most a játékra szánt gépektől).
Én nem tekintem magam minimalista igényű felhasználónak. Szeretem ha pillanatok alatt elindul minden, ha egyszerre sok ablakot és alkalmazást nyugodtan nyitva tarthatok, ha a RAR fájlok gyorsan kicsomagolódnak, és futnak a HD filmek, ha véletlenül olyat sodor felém a szél.
Megszoktuk, hogy ahogyan egyre erősebbé váltak a gépek, egyre több lehetőség nyílt. Emlékszem mennyire irigyeltem még 10 éve barátaimat, akiknek már futottak a filmek a gépén, de nekem nem. Aztán jöttek a DVD filmek, azokhoz még több kraft kellet, 1 Ghz proci alatt nem volt esélyes. Végül berobbantak a HD filmek, azoknak meg nem volt érdemes 2 Ghz alatt nekiállni. Sokat fejlődött az adattárolók és a RAM mérete is, és éreztük is, hogy ez nagy fejlődés.
De tudjátok mi most a helyzet? Ma már fillérekért dobnak utánunk olyan gépeket (laptopot is), amik HD filmet futtatnak, villámgyorsak, dugig vannak memóriával (aminek a fele se telik be soha), és akkora winchesterrel, hogy még egy notórius torrentezőnek se egyszerű megtöltenie. Ennél erősebb gépre átlagcélokra jó ideig biztos nem lesz szüksége az emberfiának. :)
És kicsit alacsonyabb igényekkel nézve már, de IGEN, a 4-5-6 évvel ezelőtti (akkor korszerűnek számító) számítógépek is tökéletesek minderre. Ezért nem lepődöm meg, hogy milyen sokan nem rohannak boltba a 2 magos 4 magos 8 magos "hiperxeon ultra neon behugyozol" processzorokért. :)