Kittus2"Ha vki akar, és ért is a gépekhez, akkor így is úgy is bejut hozzád, legyen az az OS win vagy linux vagy BSD, vagy akármi más"
Ez így van ! Csak annyit tennék hozzá , hogy az ilyen ember nem az ő gépébe akar (valószínűleg) bejutni :)
A Windows -os warez pistike pedig nem ért a Linux -hoz , tehét a Netbus -os cd nyitogatós stb.. ócska trükkjeivel és a Bo -val , meg a Subseven -el stb..stb...elmehet a levesbe Linux -al szemben ( tehát nem Linux -ot fog támadni ) . Meg az ilyen warez pistikét úgy is elkapnám ha netán az Ubuntumra fájna a foga , oszt megy a log a szolgáltatójához :) Vagy én megyek el hozzá beszélgetni :Ð
A tűzfalhoz még annyit fűznék hozzá , hogy a Guarddog inkább KDE , míg a Firestarter pedig inkább Gnome környezethez való . Ha jól veszem ki az előző írásaidból , akkor hozzád a Gnome áll közelebb , akkor inkább Firesterter -t használj . Vagy ha nem akarsz grafikus felületű tűzfalbeállítót , akkor terminálba sudo ufw enable és már megy is a tűzfal . Esetleg még tegyél fel rkhunter -t sudo apt-get install rkhunter , meg chkrootkit -et sudo apt-get install chkrootkit , esetleg egy Wireshark -ot sudo apt-get install wireshark . Kezdésnek ennyi elég is lehet , vagy kihagytam valamit ? Ja igen , vírus kereső - én az avast -ot használom , illetve már egyre ritkábban , mivel sosem talál semmit ezért hetente-kéthetente lefuttatom a Windows -os vírusok miatt , nehogy valakit megfertőzzek ( win -est ) ha visz tőlem valamit .
Üdv...