A súgóban lévő leírást végigcsinálva beállítottam a kapcsolatot de net még mindig nincs. WinXP-is van a gépen és ott tökéletesen megy tehát nem a szolgáltató a gond. Mással nem próbálkoztam mert most kezdtem használni az ubuntut és a linuxot is szóval tudásom nulla.Előre is köszönöm a segítséget. Ubuntu 10.04-et használok amit alig 2-3 órája töltöttem le.
PPPoE beállítása ()
Menü - Kellékek - Terminál megnyitod, beírod, hogy sudo pppoeconf enter, jelszó enter, majd enter végig, név+jelszó... + http://www.google.com/cse?cx=001330818967910958405%3A-ieu3eiduw4&ie=UTF-8&q=pppoeconf&sa=Keres%C3%A9s&siteurl=ubuntu.hu%2Ftracker
Vagy ha a terminalos megoldás bonyolult: Rendszer--Beállítások--Hálózati kapcsolatok ablakban a DSL fül alatt (a Hozzáadás gombra kattintva) kell megadni a DSL felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót. Az "Automatikus csatlakozás" és az "Elérhető minden felhasználónak" négyzetet célszerű kipipálni, majd "Alkamaz". Ezek után a Network Manager a megszokott módon fog működni, a jobb felső panelikonon keresztül létrehozható, vagy bontható a kapcsolat.
hali Nekem a következő gondom lenne Ubuntu 10.04 használok. az előzőekben foglaltakat végig játszottam mindenhol OK-t nyomtam de minden ujraindításnál elmegy a net (Opticon), hogy tudom én ezt autómatikusra állítani. A felhasználónevem megjegyzi de a jelszavam nem.
[törölve]
aprajaVan valahol arra gomb, hogy automatikusan induljon és engedélyezve legyen minden felhasználó számára. Csak tudnám, hogy hol. :( (A drakconnect-et használom, de nincs ilyen az Ubuntuban.)
Nekem az lenne a gondom, hogy Kubuntu 10.10 nél nembirok egysezrűen a netre csatlakozni.PPPoE "netem van". inviteles. Tehát felh neves és jelsazvas.
Phace20.04-et telepítettem, alapesetben nincs dsl kapcsolat. Terminálon nmcli con edit type pppoe con-name "digi" set pppoe.username ... save yes quit beírással 1 napig működött. új nap, bekapcsolás utan nem épül fel kapcsolat. Miért nem őrzi meg a dsl-t? alapból miért nincs fent?