balzamon"Abban, hogy aki szegény az nem lehet becsületes?! Ezzel megsértetek kb 3-4 millió embert Magyarországon."
Nem hiszem, hogy ennyire érthetetlenül írnék!
Nem azt írtam, hogyha valaki szegényen nem lehet becsületes.
És azt sem, hogy minél gazdagabb vagy akkor becsületesebb leszel!
Nem tudom milyen mesevilágban élsz de azért nem ennyire fekete és fehér minden.
Magyarországon azért alakult ki ez mert a fizetésed nagy részét elköltöd rezsire, kajára, és egy tetves mozijegyért 3 hónapig spórolsz. Nem ér semmit a munkád!
De ha már a szavak kiforgatásánál tartunk, akkor te meg azt írod ha valaki szegény, éljen becsületesen, és ne nézzen meg egy filmet, ne hallgasson meg egy zenét, ne használhasson számítógépet.
Az a legnagyobb probléma, 100%-hogy a te gépeden is van feltört szofter, tuti, hogy nem minden film és zene legális a gépeden. Vagy most hírteleínyében mindenki szent lett? :)
A következő mondataimért nagyon le leszek húzva de nem érdekel.
Több éve próbálkoztam már Linux felhasználó lenni, minden félét kipróbáltam már és soha nem volt jó. Mindig akadtak olyan problémák hibák amely miatt egyszerűen használhatatlan volt.
Az ubuntu 9.10 hozott változást ami már elég felhasználóbarát volt, hogy odaültettem elé valakit és tudta mit csináljon rajt!
A legújabb ununtu még többet adott még jobb lett.
Most már merem ajánlani bárkinek.
Innentől töröltem a wint és programjait, lemondtam minden újságelfizetést ami a win hez tartozott mert feleslegessé vált számomra.
Célom már hónapok óta az, hogy minél több emberrel megismertessem az Ubuntut és használatát, és megmutassam azt, hogy nem kell mindenért fizetni, elérhető minden hasznos dolog ingyen.
Ha nem a támadásra fókuszálnátok és inkább azon lennél, lennétek, hogy ugyan azt megtennéd mint én, hogy beszélj a barátaiddal mutassad meg miről is van szó, ígérd meg nekik, hogy próbálják ki egy hónapot és ha nem megy visszateszed a wint, hidd el, hogy többet érnél vele, mint a támadással a lincseléssel. Ha elég rámenős és kitartó vagy rengeteg embert meg tudsz győzni, mivel már egy olyan termék van a kezedben, ami igazán használható, igaz kisebb problémákkal, de ez a win ben is van.
Remélem, ezért nem fognak a szoftvergyártó cégek szétcincálni, hogy a fizetőképes felhasználókat áttérítem az Ubuntura (de szerintem ezért is bűnözők leszünk majd).
A filmek és zenék letöltéséhez is van hozzáfűzni valóm, ha még bírtok olvasni.
A zenék másolása, feketén terjesztése azóta létezik amióta kitalálták a szalagos magnót. Ez már jó pár éve megtörtént, azóta a technika fejlődik. Letettünk a kazetta másolásról mert jött az mp3 és kiírhattuk cd re, aztán jött a szeléssavú internet és a megosztó oldalak tömkelege. A zenészek és lemezkiadó cégek nagyközsége szemet hunyt a technika változása felett és az ősrégi bevételi források mellett tették le a voksukat.
Pedig a technika fejlődik és új értékesítési csatornák nyíltak, és ezek az új csatornák egyáltalán nincsenek kihasználva.
Mindenki bűnöző mert letölt egy zenét vagy egy filmet kirabolja a zene és a filmipart.
Igazából pedig elöntik minősíthetetlen szeméttel a világot.
El kellene gondolkodni már pár dolgon:
Miért vegyek meg egy egész albumot ha arról csak 1 szám tetszik?
Miért vegyem meg azt az egy számot ha nem is tetszik annyira és 3 hónap múlva süllyesztő?
Az igazán nagy értékekre mindig is lesz kereslet és megveszik eredetiben.
Minden embernek más és más az érték de biztos vagyok benne, ha körülnézel a lakásban talász 1-2 db eredeti cd vagy filmet.
Nekem is a Guns n' Roses összes albuma meg van eredetiben, mert azt érték számomra, de ilyen a Dire Straits, vagy magyaroknál a Borágó vagy a Kispál együttes.
Filmekből is jó párat tudnék felsorolni ami eredetiben van meg, mert értéket képvisel.
Miért kell 4-5 ezer Ft-ot kiadni egy zenei cd ért és abból csak 1-2 szám az ami tetszik.
Miért nem lehet ingyen meghallgatni a zenét, és ha kell akkor megvásárolni egy slágert 100-150 Ft ért?
Tételezzük fel, hogy a Kispál és a Borz nak van 200.000-res rajongó tábora. Ebből vásároljon meg 100.000 ember 1 dalt az már 10.000.000 Ft bevétel / dal (én is vásárolnék ha megvehetném azt a 15-20 számot amit igazán szeretek). Erre a bevételre továbbá még rájön a koncertek és a lemezeladások száma.
Hangsúlyoznám ez egy elmélet de, abban biztos vagyok, hogy nagyobb bevételt lehetne generálni mint egyébként, és csak azt akartam hangsúlyozni vele, hogy már nem a 60-70 években élünk, és ki kell találni új értékesítési módokat, mert a megosztókat soha nem fogják tudni megállítani.
Azért azt is vegyük számításba, hogy a warez segítségével bevételt is termelnek a zenekarok.
Most biztos sokak zsebében kinyílt a bicska pedig ez így van.
Több olyan zenekar koncertjére azért mentem el, mert warezről letöltöttem a számot megtetszett és elmentem a koncertjükre is.
Továbbá ha csak a médiára hagyatkoznánk és nem lenne letöltés a rajongótábor sem lenne pillanatok alatt akkora amekkora most.
Fizetőképes piac mindig is volt, és mindig is lesz, csak meg kellene találni azt ár/érték határvonalat, és nem egyből kikiáltani mindenkit tolvajnak, és egy baromnak. Természetesen ingyenélők mindig is voltak és mindig is lesznek, de a fizetőképtelenséget egyszerűen nem találom ingyenélésnek.
A leírásom biztos sok kérdést felvet, és sok helyen lehet támadni gondolataim, gondolkodásmódom.
Ha megsérteném valakinek önérzetét akkor elnézést kérek!
"Vagy pl: életemben nem találkoztam még warez Windows XP Home-mal csak Professionallal. Miért?
Ennek semmi köze nincs szerintem a fizetéshez."
Erre csak azt tudom írni, hozz nekem egyeredeti dobozos win7 ultimate-et 20.000 Ft ért és megveszem.