Kiba-Dock telepítési útmutató (alsó panel lecserélése Mac OSX stílusúra)
Üdv! Nekem most technikai okok miatt (feisty lekorlátozza a videókarim) edgy van a gépemen +beryl+xgl. Kiba oldalán a telepítés csak feistyre van...edgyn nem is műkszik?! Gondoltam bepróbálom azért...de nem tette fel. Vmi ötlet? the Beathead
the BeatheadSzerintem Edgy-n is mennie kell! Ha Beryl megy akkor már nem lehet probléma. Forrásból: http://ubuntu1501.blogspot.com/2007/04/install-kiba-dock-oncedgy-eft.html
csgergamit kapok konzolon: ~$ sudo apt-get remove –purge kiba-dock Password: Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész E: Az alábbi csomag nem található: –purge the Beathead
the Beatheadsudo apt-get remove kiba-dock és így mit mutat? szerintem az a -purge nem kell. egy próbát megér. :)
gaben~$ sudo apt-get remove kiba-dock Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész E: Az alábbi csomag nem található: kiba-dock the Beathead
the Beatheadmég egy uccsó, nézd meg synaptic-ban, ha ott van a kiba-dock csomag akkor távolítsd el, ha nincs akkor fent sincs, de ha azt írta, h nem találja akkor valszeg nincs fent, valami miatt nem települt.
Hali! Végre csak sikerült felszenvednem (edgy-re) valamilyen olasz leirás alapján :D Bár még az effectec elég kezdetlegesnek tünnek...mintha csak valamilyen alap lenne fenn. A lényeg: hogyan tudom befészkelni a kiba-dock-ot az "inditópultba"? the Beathead
the Beatheadrendszer > beállítások > munkamenetek
Srácok, feltettem a kiba-dockot. Kicsit soványnak tűnik. Lehet valahogy állítani az órák kinézetén, mert amit alapból ad pl időkijelző órát az valami iszonyú béna. Lehet valahonnan dizájnosabb ikonokat leszedni? Az avant-window-navigator mennyiben másabb?
Szerintem próbáljátok ki inkkább az avant-managert is. A Kiba-dock -hoz hasonoló és van .deb is 7.04 -hez :)
gabenNa nagy nehezen előkotortam :) http://awn.wetpaint.com/page/Ubuntu+Feisty+Repository Emlékezetem szerint így csináltam bár ahogy elnézem nincs sok különbség a két leírás között csak annyi hogy ez a hivatalos oldala max. Egyébként a Kiba-dock tényleg csili-vilibb bár ennek a használata egyszerűbb sokkal. Ja igen előszőr én is furcsáltam :) Szóval úgy müködik hogy inditóikonokat elhelyezhetsz rajta és ha megnyitod akkor nem fog mégegyszer létre jönni a dock-on de ha nincs rajta az alkalmazásnak az inditóikonja akkor odavágja neked jobb oldalra addig míg ki nem lépsz belőle. Egy kis nyilacska jelzi ott lent hogy melyik alkalmazás és melyik indítóikon. HA nem értette valaki akkor szóljon :)
Sziasztok, nekem fönn van a kiba-dock és az avant-winow-navigator, kifokástalanul möködnek, de nem tudok rájönni, hogy hogy lehet rá tenni inditóikonokat. Valaki elmagyarázza nekem :) Köszi!
Én is ki szeretném ezt próbálni, de mikor a terminálba bemásolom a glxinfo | grep rendering kódsort, akkor a következőt írja ki nekem: X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation) Major opcode of failed request: 142 (GLX) Minor opcode of failed request: 3 (X_GLXCreateContext) Serial number of failed request: 16 Current serial number in output stream: 17 Nem tudom, hogy miért ezt írja ki, és miért nincs a példában levő szöveg? A válaszokat előre is köszönöm!
szekeresbarnabasÉn is felraktam, nem rossz. Sajnos a testreszabhatósága messze nem közelíti meg a Kiba-dock-ét, és elég kezdetleges stádiumban van, talán egy év múlva megnézem mire jutottak. (jó a fizikai motort nem említeném:D mert ahhoz erős vas kell... ezért az nem szempont).
Hali nálam terminalon ezt a hibát dobja. Mi lehet a gond, miért nem indul el? Valami gond van a pluginokkal? Kösz a segítséget. Laci $ kiba-dock --verbose kiba-dock.c @ line 1339: Kiba was build without GLITZ support kiba-dock.c @ line 1343: The Running Cairo Version does not have a Glitz Surface Please recompile cairo with --use-glitz, if you want to use Glitz Rendering kiba-dock.c @ line 1349: Kiba was build with SVG support kiba-dock.c @ line 1350: Initiall RSVG Library kiba-settings.c @ line 290: Parsing Dock Options.. kiba-settings.c @ line 638: Reading /home/lacos/.kiba-dock/config kiba-dock.c @ line 159: Creating the Dock Window.. kiba-dock.c @ line 1371: Try to load Plugins... kiba-dock.c @ line 468: Try to load Plugins from /usr/lib/kiba-dock kiba-dock.c @ line 526: Loading Plugin sysinfo kiba-settings.c @ line 452: Parsing Plugin Options.. kiba-dock.c @ line 526: Loading Plugin volume kiba-settings.c @ line 452: Parsing Plugin Options.. kiba-dock.c @ line 526: Loading Plugin trash kiba-settings.c @ line 452: Parsing Plugin Options.. Illegal instruction
PiNgViNKiba-docknál: Rendszer->Beállítások->Kiba Settings Editor (vagy gset-kiba konzolon)->launchers->launchers enable majd ->icon editor->New Launcher és itt. Nem kell megijedni! Ha lusták vagytok kitöltitek valamivel, majd válasszatok neki ikont, (Inaktívat mindenképpen) majd újraindítjátok a kiba-dockot, hogy elinduljon a szolgáltatás. Megjelenika az álltalatok kiválasztott ikon, s most már "drag and drop" az alkalmazások menüből huzogassátok rá a nektek kellő ikonokat (azok már működni fognak:D). Miután legalább egy ikont ráhúztátok, jobb klikk a kamu ikonra, aminek helytelenül adtuk meg a parancsát, s mehet a remove... Hivatalos FAQ: http://www.kiba-dock.org/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=25 Avant-window navigator: drag and drop de nem sokáig használtam, így nem volt gondom az újraindítással:D