depNem a legjobbkor kérdezed, mert éppen pár órája toltam be egy sürgős hibajavítást, amire még nem sokan frissítettek (pedig most aztán tényleg jó lenne). A SourceForge oldalán lehet egyrészről látni, hogy hányan töltöttek le és mit, meg persze a PPA-ból többen szedik, azt is lelehet csekkolni (csak körülményesebben). Azt vettem észre egyébként, hogy a legtöbben Lucidot és Nattyt használnak, mostanában talán egy kicsit több ez utóbbiról a letöltés. Maverickre kisebb már az igény, míg Oneiricre rajtam kívül csak elvétve töltöttek le páran. 2011.06.03-án töltöttem fel a legfrissebb Gambas 2-őt a tárolóba, így talán ennek a statisztikája szolgáltathat a legpontosabb adatokkal most. Persze inkább fölé mutathat, hiszen bizonyára volt aki csak kipróbálta és van olyan aki több gépen is használja:
Lucid: ~100
Maverick: ~75
Natty: ~140
Oneiric: ~30
Bár így jobban megnézve vannak ellentmondásos értékek is, de az egyik direkt függőség adatai ezt mutatják. Igazából ennél kevesebben szoktak lenni ha pár hétig nincs frissítés, jó ha a felét mutatja, Oneiricnél meg töredékét. Ez utóbbit amúgy is én nyomtam meg.