szimÚjra foglalkoztam kicsit a témával, sajnos még mindig nincs eredmény, de lehet, hogy megvan az oka amiért nem indul el a telepítés.
Tehát összefoglalva: most ott tartok, hogy van egy saját, testre szabott, live Debian 6 Squeeze telepítő CD-m. Ez gyönyörüen betöltődik, bejelentkezik és működik live-ban maradéktalanul, egy dolgot kivéve. Nem tudom hogyan lehet merevlemezre tenni. Ott a telepítő ikon az asztalon csak ha ráklikkelek kis homokórázás után megáll.
Próbáltam terminálból a "debian-installer-launcher" paranccsal és itt a következő hibaüzenetet kapom:
"no suitable d-i initrd image found, aborting."
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de az eredeti Live Debian telepítő lemeznél is van egy olyan probléma, hogy ha a "Live i686" opciót választom a betöltésnél, akkor live-ban tök jól működik a rendszer, de nem lehet telepíteni, mikor elindítom a telepítést, megáll és azt írja, nem egyezik a kernel és gép típus, pedig 686 architektúrám van (AMD Athlon 3200+ 32 bit). Ha "Live i386" opcióval indítom az eredeti telepítőt akkor működik. A saját remastersys-es telepítőmnél nincs ilyen opció, de szerintem hasonló a probléma.
Hogyan lehet ezt orvosolni?