adams-1986Sziasztok!
Én sokáig windowst használtam (kb 10év) ,aztán egy hirtelen felindultságtól vezérelt pillanatomban elhatároztam,hogy áttérek ubuntu-ra. Nekem nem voltak windows alatt fagyogatások,kék halálok,adatvesztések ,csak egyszerűen meguntam. Szóval kerestem valami újat. Nos az ubuntu egy teljesen új világ volt. Sok gondom volt a hardwarekkel. Wifi,videókártya,sleep mód. Ezekkel volt a legtöbb gondom, a wifi megoldódott de ahogy itt sokan emlegették már,bizony verzióváltáskor ismét vadásznom kellett a megoldást,mert megint nem működött. A videókártya (ATI 200m) hol jobb lett hol rosszabb,de a windowsos teljesítményét sosem közelítette meg ubuntu alatt sajnos. A hibernálás hol működött,hol nem, a slepp mód meg sosem,semelyik kernellel sem. Ja igen itt valaki említette ,hogy a hűtéssel is vannak gondok,nos igen, bizony volt olyanom ,hogy elfelejtette hűteni a procit. Szerencsére itt a fórumon volt egy ember akinek ugyanolyan gépe volt mint az enyém,és így conf fájlok másolgatásával megoldódott a probléma. Barátnőm windowst használ,otthoni kis hálózatunkban bizony nem ment a hálózati nyomtatás (win alatt ment) és nem is tudtam megoldani. Statikus IP beállítást sosem tudtam megoldani rajta,valahogy sosem ment. Ezek apró dolgok,de amikor látod hogy szinte minden téren barkácsolnod kell,akkor elgondolkozol,tényleg jó választás volt e. Félreértések elkerülése végett nagyon szeretem az ubuntut, mert szinte az elejétől fogva kézre állt minden,és ami nem ,azt testre lehetett szabni. ÉS most akkor a maces vonal. 2004 körül volt a fix.tv-n egy műsor imac címmel. Végignéztem és nagyon megtetszett a mac világa (már amennyit ott le lehetett szűrni belőle). Elhatároztam egyszer lesz egy macem. Nos 2010 elején vettem egy macbookot. El kell mondjam sok mindent hiányoltam belőle ami ubuntun sima ügy volt. Van egy feeling ami tényleg nagyon jó ha használod. De nem lettem nagyobb arcú attól ,hogy lett egy macem. Pont ugyanaz az ember maradtam. Ugyanúgy segítek bárkinek és ugyanúgy megnézem mire költök mint előtte. Valaki írta hogy ugyanolyan zárt mint a win. Ezt azzal egészíteném ki,hogy win alatt vannak programok amikkel tudod ezt a bezártság érzetet csökkenteni, mac alatt ez már annyira nincs így. Az ubuntut nem kellett anyira szoknom,mint a macet,viszont jó érzés hogy minden elsőre megy. Viszont ahogy elsőre ment,úgy megy mindig. Ezt úgy értem hogy nagyon nem tudsz sem hozzáadni,sem elvenni. Kevésbé személyre szabható mint az ubuntu,de meg merem kockáztatni hogy mint a windows is. De összességében (bár most eléggé lehordtam) megvagyok elégedve a macbookkal és az osx-el. Stabilnak stabil,gyorsnak gyors. De én még egyszer sem néztem le senkit azért mert pc-t használt,vagy mert windowst használt,vagy mert más linuxot használt. Valahogy nálam nem ettől ember az ember. Szóval adams-1986 ne keseredj el amiatt, hogy összefutottál egy ilyen emberkével. Ilyeneknek is kell lenniük az állatkertben ! :)