pewieNem érted a lényeget.
Nem arról van szó, hogy biztos lopott, csalt, hazudott. Arról van szó, hogy minél több pénze van az embernek, annál hajlamosabb arra, hogy felelőtlenül költekezzen. Ami nem lenne baj, ha mindeközben nem irreálisan kapna magas fizetést, aminek ugye az az eredménye, hogy azoktól meg, akik megérdemelnék, elveszik. Tehát gyakorlatilag mások pénzét költi felelőtlenül.
Engem ez zavar. A Rolls Royce is zavar és a Rolex is, ha tudom, hogy az illetőnek miből van rá.
Nem olyan borzalmas az anyagi helyzetem, ezeket a dolgokat nem csak a saját példámból, hanem több emberéből vettem.
Mondtam. Engem az zavar, hogy felelőtlenül költik, amit másoktól elvesznek. Mert arról van szó, hogy például neki egy hülyesége miatt kell 2 millió forint, amit valahogy ki kell venni a cégből. De amikor az a két milla 2 apának vagy anyának a teljes éves fizetése, akkor rohadtul nem mindegy.
Érted?
Nem érdekel, hogy a Macintosh mennyibe kerül, nem is arról beszéltem. Legyen jól megcsinálva, legyen pöpec kis rendszer, és akkor azt mondom, megéri a pénzét.
De ha meg lehet oldani olcsóbban, akkor oldja meg úgy, hogy az embereket ne kelljen lehúznia. Érted, hogy mit mondok?
Nagyon remélem, hogy tisztában vagy azzal, hogy a húsosfazékból aki többet szed, az a másiknak kevesebbet hagy. Mert tetszik vagy sem, ez így működik. Akár elhiszed, akár nem, a világ teljes GDP-je egy adott összeg. Nem lehet anélkül több valakinek, hogy mindenkinek másnak se lenne kevesebb. És ha már fejlődünk, akkor legalább annyit tegyünk meg, hogy nem pazaroljuk a mások pénzért.