bobi64Persze, de sokan nem mérték fel, hogy az olcsóbb deviza hítel sokkalta kockázatosabb mint a forint, persze utólag okosnak lenni nagyon könnyű. Van olyan ember az ismeretségi körömben aki 50-60 e Ft-os törlesztő részlettel szerződött, és amikor beütött krach akkor ez felugrott 100 fölé, aztán miután nem fizetett fél évig, elvették a házát. Nem mondom hogy egyszerű bármit is ilyen helyzetben tenni, viszont az autó hitelével eggyütt, és még sok minden mással eggyütt nézve (bedölt bt, nem elrendezett anyagi helyzetű egyesület) csak azt tudom mondani, hogy rendkivül felelőtlen volt. Jelenleg albérletben él, és valószinüleg nem is tud majd tovább lépni a családjával sehová. Ez persze extrémum, de jól mutatja, hogy egyszerűen túl vállaltuk magunkat, ráadasul, úgy hogy már a válság előtt évekkel jöttek a jelzések, hogy nem minden lesz rendben. A strucc taktika nem jött be. Nem tudom elfogadni, hogy több diplomás emberek ennyire nem mérnek fel dolgokat, nem tudom elfogadni, hogy megvárják az emberek, hogy amit felépítettek összeomoljon. Ha előbb kap észbe és eladja a házat (még ha nyomott áron is), akkkor legalább valami tőkéje marad. A józan ész kikapcsolása ami mindenre rányomja a bélyegét, és én ezt ostoroztam.