kisspepeSajna a mi sulinkban is maga a rendszer, amit ott összeraktak, egy szóval hulladék volt...semmi védelem, azt csináltál amit akartál, azt telepítettél amit akartál...sokszor volt olyan még nekem is : D ha nem volt kedvem épp csinálni az órai munkát...de hát ha nem csinálod, vagy mással foglalkozol jön a fenyegetőzés hogy 1-es. Kitöröltem a System32-ből a hal.dll-t, reboot és annak a gépnek annyi...persze rendszergazda nem fog ugrálni pillanatok alatt ilyenekért...én meg mivel telt volt a terem, lestem tovább kivetítőn és pihentem pár órát...
Deep Freeze kéne ezekre a gépekre, előre bekonfigurált rendszer, és bármi változtatás történik, rebootkor visszatölti a mentett állapotot, persze a korlátozott felhasználói fiók meg miegyéb, és a cuccait meg mentse fel a közös szerverre...
Ebben igazat adok, ha nem is látnak linuxot akkor felkelteni sem fogja az érdeklődését. Csak pont ez az, nem mindegy mit és hogyan tálalnak a diákoknak, mint ahogy én is leírtam a saját példámon ez elég siralmas volt....
/off
Arról nem is beszélve, szegény tanárom, még amiket elmondott is igen siralmas volt: "Kétféle asztali környezet létezik : Gnome és KDE. Mi azért használok KDE-t,bár kicsit csúnya, de magyar, a Gnome nem magyar.." A Tanárom szerint a Debian azért nem jó "Mert még egy sz@*os gcc fordítót sem telepít fel alapból, bezzeg a dvd kiadásos OpenSuse."
Hát egy ideig leáltam vele vitatkozni, de rá kellett hagynom, ha azt akartam, hogy el is ballagjak onnan : DDDDDDD
/on
Egy jó kis demonstrációval, akár csodákat is el lehet érni....:) lehet a sok fiatalnak egy kis OpenArena és Urban Terror Multi és máris máshogy néznének a dolgokra:D