Sosem tudtam, az infó tanárom, aki a rendszergazda mellett, linuxosítást erőltette, miért mindig az OpenSuse és miért csak a 10.3-ast erőltette mindig, mesélhettem neki a Debian/Ubuntu vonalról :-D az öreg ragaszkodott ehhez, és én meg nem tudtam megbarátkozni eléggé a "OpenSzüzivel:D" , de legalább már tudom az okát, az viszont tény, a környezetemben és a volt sulinkban, baromira senkit nem érdekel kb 1-2-3 emberen kívül a linux, mivel az öreg nagyon ósdi volt...első linuxos ismerkedés : " telepítsétek fel a linuxot..." semmi bevezetés, semmi , egyből bele a lecsóba...a sok plázacica meg: D még a winben se találja a helyét, nem hogy itt. Aztán végülis is felment az, nagy kínok árán a többinek...következő lépés a linux ismerkedés terén " Most szépen megtanulunk "LAMP szervert kialakítani" de lényegtelen, hogy anyit tett, hogy elmondta, mi ez a rövidítés és máris "szedjétek le a tar.gz-ket a közös hálózati meghajtóról...." nem ám csomagból telepítés......ahhh kizárt : D jó öreg forrásból, még nekem is voltak gondjaim néha, pedig én ekkora már egy ideje nyúztam az ubuntut....és sokmindent láttam, de nem eleget. Na ezek után az öreg rendesen elvette a kedvét mindenkitől a sulimban egy életre a linuxtól....semmi felvezetés, semmi demonstráció...egyből a száraz anyag......Hát remélem nemsokára végre az Ubuntu is ezen disztribúciók közé fog tartozni, amik választhatóak érettségikor, és remélem talán egyszer más sulikban, nem ilyen szárazan adják elő, mi is ez a linux valójában, mint ahogy én kaptam...bár rám nem volt nagy hatással :-D