charlieMiért szívatná magát? A 64 bité a jövő, én amióta bedöglött a régi deszka azóta csak 64 bites rendszert használok és semmi baja, persze lehetnek egy-két extra (alkalmazás stb) dolog mi miatt gond de nem hiszem, sőt ha kétmagos a laptop proci akkor pláne. Mire a sztereótípíák eltünnek a 64 bittel kapcsolatban egyszer csak arra ébredtek, hogy hoppá már lehet kapni 256 bites rendszert is, de egyenlóre ez van. Van 64 bites XP-m is és nincs vele annyi gond mint amennyit a 32 bites változattal volt, én legalábbis stabilabbnak érzem. Ja a compizt nem próbáltam, de a zárt vga driver simán megy. (Igaz meg kell hagyni Linuxon többet vagyok mint XP-n, ott max egy kis játék miatt.)

PL. Susénál a 64 bites is ugyanolyan sebességgel futott nállam mint a 32 bites. Vga driverrel nem lesz gond, van 64 bites is már rég... A flash playerrel lehet első körre szívni fogsz meg van egy-két ilyen alkalmazás de így 2007 év végére már szinte mindenből van 64 bites is. Ennek ellenére én mégis csak akkor javaslom ha tényleg nagyon erős a procid. Pl nekem amd atholon64 3500++ -om van és nem sokat dob a 64 bites rendszer rajta.

A lényeg ez a laptopból, amiről szó van: AMD Turion 64 x2 (TL58, 1,9GHz, 2x512Kb L2 cache) NVidia GeForce 8400M-GS 128MB (max 896MB) 2048MB (2*1024) DDR2 250GB HDD DVD SuperMulti 802.11 b/g WLAN Konkrétan ezen vas esetében megy a filó... :)

Max a WLAN a necces, a flash is lehet hogy kicsit hekkelni kell néha, de nekem elég stabilan megy és érezhetően gyorsabb mint a 32 bit. Egy próbát megér, ha nem jön be, akkor még mindig visszaválthatsz.

bibokaNecces ez más felől is... bootoltam a 64bit LiveCD-ről, és fut a rendszer az tapasztalható, de képernyőileg nem látok semmit... ezután nyomtam neki egy kikapcsoló gombot, akkor szép szabályosan leállt, ahogy kell... most safe graphics mód próbát nyomok, meglátom... az mindenesetre már a 32bites mellett szól, hogy az majdnem minden hardware-t felismert kapásból LiveCD-ről futtatva... ráadásul még mindíg nem vagyok Linux guru, csak pedzegetem a témát... :) Közben beindult safe-ben, most már látok is, szemre ugyanazokat az eszközöket ismerte fel, mint a 32bites... így mégis megpróbálom ezt feltolni, és meglátjuk... :)

Hát akkor a kérdés eldőlt... noha szépen felraktam a 64bites ubit, és megcsináltam neki a hangot, és a WiFi-t is ndiswrapper-el, mégis lerúgom egy 32bitessel, mert sajna nekem a skype mindennapi kenyerem, és itt a kérdés el is dőlt... :( Tök jó meg szép, meg gyors, de a szitu az, hogy nem minden van 64bitre, ami nekem alapállapotban kell, és nélkülözhetetlen... talán majd a következő Ubuntu kiadás idejére, vagy az azt követőre pótlódnak... ha lesz friss Ubuntu (8.04, 8.10), akkor majd visszatérek a 64bites kérdéskörre... Ujjgyakorlatnak mindenesetre jó volt... :) Üdv: KL :)

jani1701Minek az erős proci? Nálam Celeronon jól el van, hacsak nem valami gépigényes alkalmazást nem futtatsz akkor nem kell erős proci.

KiberLovagSkype miatt igazán nem kellett volna. Én is nap mint nap használom, pedig 64 bites rendszerem van.

bibokaHogy csinálod? Leszedtem a 2-es bétát, amire telepítéskor rögtön anyázik... a 2-es béta alatt meg nem tudja, ami nekem kell... :(

KiberLovagNekem 1.4.0.118 van fent, hogy honnan szereztem arra már nem nagyon emlékszem, de ha jól rémlik, akkor a static tar.gz-ből varázsoltam össze. Alternatív megoldások rövid gúglizás után: http://vegdave.wordpress.com/2007/03/22/notes-on-installing-skype-on-ubuntuamd64/ http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=475023 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=432295 http://divyad.wordpress.com/2007/10/29/install-skype-on-ubuntu-gutsy-710-amd-64/ De itt is volt már róla szó: http://ubuntu.hu/forum/skype-telepitese

bibokaAz szép, meg jó, de videokonferenciához biza a 2-es béta kell, az meg meg se moccan 64biten, és a Skype hivatalos álláspontja szerint egy darabig még meg sem fog, és ez azért lássuk be, leginkább rajtuk múlik... :( A 32bites Ubi most már hasít, és a skype is megy videóstúl (szereti a beépített webcamot, ez jó hír)... :)

Ennyivel később: 3 hónap

KiberLovagNekem AMD Sempron 2600+ (64-bites) 768MB ram és rendesen fut az ATI Radeon 9600PRO 256MB is felismerte a hangkártyát is de pár program nem indul rajta a javaval van gondom a flash müködik. Hogy lehet vagy egyáltalán lehet e 32-bites programot rakni a 64-bites ubuntura?

Ennyivel később: 4 hónap

Yihad@Yhad: Külön meg kell keresni a 64 bites megfelelőjét, mert a 32 bites program nem fog működni 64 biten.

Sziasztok! Most raktam fel az Ubuntu 8.04.1-t. És indításkor ezt a hibát írja: [ 25.656348] ..MP-BIOS bug: 8254 timer not connecteted to ID-APIC [ 25.835428] Kernel panic - not syncing: IO-AP + timer doent't work! Boot a ith apic=debug and send a report. Then try booting with the 'moupic' option _ Valaki tud segíteni h miért? Előre is köszönöm

DavidMGasIndításkor kernelparaméterek közé megadni az idézőjelben lévő paramétert. Állandósítani pedig: sudo gedit /boot/grub/menu.lst szerkesztésével tudod.

karmesterNem egészen értem mert nem enged semmien billentyűt leütni csak rezetelni lehet :S

Ennyivel később: 3 hónap

64 bites alatt nekem pl. halkabban szól a zene és egyéb hangok. Maxon van minden, ALSA-t használok, megnéztem az Open-t is ,de nagyon minimális különbség volt. Nvidia GeforceGo 6100 3D gyorsítás bekapcsolás után nekem lefagy a rendszer.

Ennyivel később: 13 év