szajmonÉn azt tanácsolom neked várj még ezzel a vásárlással és próbálj kicsit még spórolni rá és tedd át az árkategóriát minimum 140-150 ezres értékek közé. Amit imént is kinéztél, ha nem tévedek ez egy egy magos 1200 Mhz-s celeron, 2GB rammal....Hát szerintem ez már manapság is elég szűk keresztmetszet, jobban mondva a processzor mindenképp. Nem azt mondom, hogy nem megy el normálisan rajta az Ubuntu, de gondolom te sem 8-10 hónapra tervezel notebookot vásárolni. Persze attól függ neked mik az igényeid, ha ezek a paraméterek a munkádhoz elegendőek akkor nem szólok bele.
Persze márka márka, ezekkel tisztában vagyok, de én egy ilyenre tettem szert több mint fél éve újonnan : http://www.argep.hu/trend/MSIC/MSI-CX600-058.html 139990 Ft-ért. Eddig nincs vele semmi problémám, azon kívül az akksi ideje lehetne több és a touchpad és tőle balra melegszik ( mivel ott a vinyó).
Ubuntun minden megy, nem kellett kínlódni vele, hála istennek nincs vele gondom sem.
És úgy gondolom, a kinézettedhez képest ezt a majdnem 10k-val több ár, jóval nagyobb teljesítményt nyújt,bár az MSI sosem lesz egy Asus, de ez van, kinek a pap, kinek a paplan.