BosemenNem tudom mi lehet azon a vinyón, de a partíciós tábládat valami nagyon összekuszálhatta... egy dolgot mernék ennek kapcsán kijelenteni, azt, hogy nem az Ubuntu volt...
Ugyanakkor tapasztalat:
WinXP mellé tettem Ubit, és átméreteztem a gparteddel a WinXP alatti egyik partíciót, ettől az XP a következő rendszerindításakor buzgón chkdsk-zott, de mivel nem talált hibát, megtanult együtt élni a kisebb D-vel... :)
Win Vista alatt is átméreteztem, de ott a rendszerpartícióval tettem ilyen galádságot (nem volt rajta adat, csak egy szűz rendszer, tehát nem volt rizikó, egy próbát meg adtam neki)... hát a Vista soha többet nem állt fel, elkezdett boot-olni következő indításkor, jött a chkdsk, az még normális is, aztán az egérmutatóig eljut, alatta a fekete képernyő, és onnan csak daál-darál-darál, és vége van... :)
Újratelepítettem a Wint, egy tök szűzesítve a vinyót, aztán feltoltam mellé az Ubit gond nélkül, de ekkor már nem gyári Win volt, nekem nem megfelelő partíciómérettel, hanem már elve akkorát csináltam, hogy nem kellett átméretezni... :)
Szóval ennyit tudok mondani, általánosságban valószínűleg rendszerpartíciót nem jó átméretezni... a Vista tudja saját maga alatt megcsinálni az ilyet, de nekem 80GB alá nem engedte... :(