[törölve] Kálmánbátyám– matt üvegű monitor – képernyő színhelyes beállítása → színprofilok, stb. – a monitor natív felbontására és frekvenciára való állítása – élsimítás bekapcsolása – megfelelő (képernyőre szánt) betűkészlet használata – megfelelő betűméret – megfelelő színösszeállítás, színharmónia a háttér, az ikonok, fejléc és ablakon belül – a szoba megfelelő megvilágítása nappal és éjjel is – megfelelő testhelyzet; szemmagasság a képernyő felső szélén át – megfelelő távolság a monitortól
ubser PhaceIgazad van, csak kár, hogy az Ubuntu-ba még mindig több energiát fordítanak, mint a Kubuntuba. (Disztrot nem karok váltani!)
zoltan123 ubserHát 10.04 kubuntuból én csak az ubuntu one klienst hiányoltam. Más nem volt amit kubuntuban hiányoltam volna. Következő kiadásban lesz kde ubuntu one kliens szóval ez is megoldódik.
Kálmánbátyám [törölve]Valahol szerintem is itt lehet a lényeg. Csak én a Kubuntut nem ismerem. Testhelyzet, monitor, világitás valószinűleg ugyanaz, a többiben lehet a különbség.
cstd81 Ez azért van mert a Gnome sokkal érdekesebb, emiatt nem pislogsz rendszeresen. A KDE használata unalmas, közben bólintasz is egyet(észre se veszed, annyira unatkozol) és az alvás után pihenten ébredsz, a szemeddel együtt.
pikaKolozsvar Ha van designer vagy szemész itt az ubuntu fórumon, az alátudja támasztani: a világos kék szín (lágy kék) pihenteti a szemet, nyugtató hatású.
berciXcore pikaKolozsvarMég egy érv a Fedora mellett, az ugyanis alap Clearlooks témát használ, én meg most Equinox Light témát. :D