Szervusz!
Nem tudok liveCD-t készíteni a Rendszermenttel.
A /home-on van egyetlen visszaállítási pont, azt szeretném kiírni egy másik partícióra, mely ext4-re van formázva (megfelel a feltételeknek).
A rendszerem egy elsődleges partíción van. A gParteddel formáztam meg a napokban egy formázatlan lemezterületet ugyanazon a HDD-n, mely így természetesen és sajnos nem ugyanaz az elsődleges partíció lett (hanem egy másik). Jogosultságot adtam, tudok rá menteni, másolni, mentettem egy sgueeze-t ftp-n oda, valamint egyéb mappákat is átmásoltam már oda ...
Azért kéne liveCD, mert a visszaálítási pontot törölném, lenne egy új, mert nincs elég hely a /home-on kettőnek - majd azt is kiírnám.
Próbáltam a kialakított tárhelyre menteni visszaállítási pontot, sikerült, de nem olvasta vissza a rendszerment, pedig előtte csatoltam.
Az így kialakított visszaállítási pont mappákat gksu nautilus nyitás után először a (root)kukába helyeztem majd onna szintén gksu nautilus-al töröltem (törlés) - sajnos, ebben nem vagyok gyakorlott.
A rendszerment a liveCD menüelemet megnyitva nem olvassa a visszaállítási pontot, a jelölőnégyzet nem kijelölhető, még akkor sem, ha a /home a cél ... igaz ott nincs erre elég hely.
Jelenleg a stabil 3-as kernellel (lucid~) vagyok "belépve", de általában a 2.6.38-10 kernelt használom, és tegnap azzal sem működött a liveCD készítés. Még megpróbálhatom a 2.6.32-33-as-al (ubuntu-desktop csomaggal "jött") és Studio sajátjával is (2.6.31-11-rt). A tty1 mód jutott még eszembe, ezt is kipróbálom mindjárt.