Én is személy szerint jobban örülnék egy, ha a Gnome3 nem egy olyan koncepciót erőltetne rá az emberekre, ami eddig tapasztalatom szerint a többségnek ( engem is beleértve ) nem tetszett.
Sokkal jobban tetszene egy részleges újraírás, ahol egységesítenének/szabványosítanának számos project részét képző programot ( bár ez a legtöbb linux alá írt szoftverre ráférne ), mert engem például kifejezetten idegesít, hogy a home mappa tele van szemetelve .* fájlokkal. Sokkal átláthatóbb lenne ha ezek mind a .config-on belülre kerülnének.
Ezen felül még örülnék a felhasználói felület letisztításának ( elementarys nautilushoz hasonlóan ), és egy átlátható sok mindenre kiterjedő beállítóközpontnak, ahol például az ablak tetején lévő gombokat is pakolászhatnánk.
Azt értem, hogy haladni kell a korral, és csili vili, hardvert kihasználó ablakkezelő kell, de szerintem ez az activity dolog csak bonyolít a rendszer használatán. Gyakorlatilag több asztal és kizoomolás ( compizzal, mikor több asztal látszik, és ott is lehet ablakokat pakolászni, de nem emlékszem pontosan melyik effekt ) kombóval szerintem sokkal produktívabban lehet dolgozni. Így megtartanánk a régi rendszer kényelmét és az új előnyeit.