KálmánbátyámXfce alatt 10.04-nél az OpenOffice rendszeresen és következetesen elszállt. Gnome alatt és KDE alatt nem.
Mondhattok bármit, az OOo alap. Ha nem fut stabilan, akkor ott ette meg a fene. Valószínűleg hiányoztak csomagok a GNOME-ból, csak nem tudni, melyik. Amíg nem raktam Ubuntut, legalább 20 percenként egyszer eldurrant az OOo. Nem viccelek.
Helyi hálózat beállítása Xfce alatt poén, egy hetem biztos ráment. Márpedig irodában alap a helyi háló. Végül azt hiszem, hogy azt a csomagot tettem fel, amiben van fuse.smb, és valami fuse.smb -s /home/user/Hálózat parancsot tettem az automatikus indításba, hogy legyen háló. Volt még egy-két dolog, amit kézzel kellett barkácsolni Xubutuhoz.
KDE-vel kapcsolatban leírtam, ami gondom van.
Annyit tennék még hozzá, hogy ha Kolabot használsz groupware-nek, akkor ha működik rendesen a Kolabwizard, pillanatok alatt összeszinkronizálja a rendszerrel.
Azért mondom, hogy ha működik, mert nem tudom eldönteni, hogy mi van. Ugyanis kitöltöttem az adatokat, nyomtam egy nextet, és kilépett. Viszont a Kontact-ban meg kiderült, hogy a kolabszerver már be van állítva, és frissíti rajta keresztül a leveleimet, de csak azt, címtárat pl nem, amit 10.04-en igen.
Én azt mondom, hogy szép, jó, meg gyors a többi rendszer, de ha javítják a bugokat, a KDE tökéletes irodai rendszert ad. Kolabot nem nehéz beállítani, csak kézzel kell még átírni egy fájlt, aztán jók vagyunk. A kolabwizard összepasszítja a Kontacttal, és királyok is vagyunk. A felület szép is, jó is, sokat is tud, csak sajnos még nincs kész. De engem azt hiszem, hogy megnyert. És imádom a plasmoidokat. ^^