Kb két hónapja történ Debrecenben.A sógoromtól mentünk haza hozzánk.A srácnál is van net megnálam is.Útközben,mivel nagy zima volt betértünk a Vasmacska sörözőbe forraltbor ivása céljából.Na az nem volt.ittunk sört.Lehet internetezni a csehóban,láttam,hogy az egyik üzemelő gépen aktív a képernyővédő.Gondoltam megnézem magamnak.És láss csodát!!!Egérmozdítás után az arcomba virított az ubuntu 8.04 Hardy Heron!Azt hittem ilyen nincs!A legjobb döntés volt szerintem.A tulaj azért döntött az ubi mellett,hogy a sok önjelölt számítógépes gurutól megvédje a rendszert.Ez egy kiváló döntés volt részéről.Az asztalra ki volt rakva egy kb:40 mm átmétőjű Mozilla ikon,hogy azzal lehetnetezni.Kb félóra múlva bejött egy éppen hogy nagykorú gyerek nagy arccal,hogy ő bizony itt sört fog inni.Kapott is igazolvány bemutatás után egy egész üveggel.Majd leült az ismét aktív képernyővédővel virító gép elé hogy ő most internetezni fog,mert fontos dolgait el kell intéznie.Tette ezt úgy,hogy a pultos hölgy értékelje,hogy ő mekkora férfi.Nem érdekelte a csajt,csak legyintet.Na amikor leült a mini felnőtt a gép elé,mondom magamban,most legyél nagy fiú.Megmozdította az egeret,és nem tudott először megszólalni.Aztán az első megnyilvánulása az volt,hogy ez mi!!!Elmondtam neki,mert a pultos csaj nem ismerte a linuxot.Na aztán a násodik kérdése az volt,idézem:ezzel hogy kell internetezni?!Mondom,az asztalon akkora mozilla ikon volt mint a szemem!És tudta használni!Még tetszett is neki.Elindultunk a sógorral hozzánk,útközben eldöntöttem,én biza letöltöm a legújabb ubuntut és felrakom.És lőn!Azóta is az fut a gépemen.Na így álltam át az ubira.