Vivienen csak annyit fuznek hozza, nem nem folytatni akarom, csak mint labjegyzte :) szoval, hogy nekem is probaltak tiltani regen a szulok a netezest, akkoriban meg ugye modemes betarcsazos jofele 33,6k-s modemem volt, eloszor kulso, aztan belso 56k-s. Telefonkabelt eltettek meg ilyesmik, de ugye nem nagyon ertettek hozza es a modemhangszorot is ki lehetett kapcsolni, nekem volt egy tartalek kabelem az ilyen esetekre. Szo mi szo, ha nem tiltottak volna, hanem csak szabalyoztak volna olcsobban megusztak volna, igy amikor csak tudtam neteztem es hovegen jott a szornyu szamla mindig :) Nem tiltani, hanem szabalyozni kell szerintem. Persze a szulok is megerthetoek ha pl. melo utan hazamegy hullafaradtan es mar csak arra van ereje hogy a "hegyi beszed" helyett annyit mondjon, hogy NEM. Ez utobbi viszont... hat na mindenki tudja mihez vezethet... Aztan persze merlegelni lehet azt is hogy epp adott csalad milyen erkolcsi normakkal mukodik, mik a fo aggalyaik, stb. (lehet pl. a szulok szamara nem szimpatikus sraccal chat-el a leanyzo, vagy epp a net artalmaitol akarjak csupan ovni, hisz elofordulhat hogy netes ismeros talalkozni akar vele es kiderul hogy "cukrosbacsi" az illeto). Ugye, hogy maris nem olyan egyszeru a dolog? Ergo szigoruan maganvelemenyem hangzott el, az meg manapsag ugye kit erdekel? :-) Mindenesetre erdekes alkalmazasa a Linux teritesnek :D

identtetszett ez a hozzá szólás valóban ilyen is benne van a pakliban. És egy lányt nem úgy kell kezelni mint egy fiút gyerek nevelés szempontjából. Akárhogy is nézem egy lány attól még h menzeszel nem lesz még érett gondolkodású. És amiről beszéltél igen a cukrosbácsik...megeshet. Végülis engem meggyőztek a szüleim , ha így bele gondolok. Szóval drasztikus tagadás nem volt részükről. :))

identköszönöm, valahogy így. :) cukros bácsi nincs a képben, annál azért okosabbak. én konkrétan nem csak ezen ügy kapcsán ismerem őket, hanem évek óta.

karpatilELTE TTK Lágymányosi campus, északi tömb 5-ik emeleti gépterembe van néhány ubis gép és ha jol tudom már az elektornikai laborokban is mindenhol ubuntut használnak..

A héten saját kezűleg telepítettem két gépre Ubuntu linuxot az újonnan nyílt újpesti Irgalmasrendi Óvoda nővéreinek! És mindjárt megyek egy harmadik gépre is telepíteni, egy fiatal lánynak - itt az utcánkban

Ennyivel később: 8 nap

Hello, Ha jól tudom a Győri Széchenyi István Egyetem Hallgatói Információs központjában is linuxos gépek állnak a hallgatók rendelkezésére. Pontosan nem tudom milyen disztró, mivel nem személyesen láttam, csak egy ismerősöm mesélte, hogy linux volt a gépeken és, hogy tök jó meg szeretné kipróbálni, kapott egy live cd-t kipróbálta, de sajnos nem maradt meg nála. Talán majd ha kiakasztja a win megpróbálja újra. :D Ha valakit érdekel persze megnézem milyen linux volt.

Sziráki TamásPont ilyen alkalmakra való az Ubuntu Satanic (http://ubuntusatanic.org/) :D

http://www.ncwear.hu/ :) (Apache/2.2.4 (Ubuntu) PHP/5.2.3-1ubuntu6.2 Server at www.ncwear.hu Port 80)

Ennyivel később: 3 hónap

Debreceni ElectroWorld: az operációs rendszer nélkül árusított laptopok, és asztali gépek közül a bemutató darabokon Ubuntu 8.04 fut livecd-ről...

Hali! Szeretnék szólni, hogy a Dunaújvárosi Főiskolán az oktatás jórésze szintén Ubuntu 8.10-en folyik. Sajnos egyenlőre csak VMWare-en futnak, de remélhetőleg hamarosan megszokják a kollégák annyira, hogy bevállalják egyedüli operációs rendszernek. Egy öntevékeny kör a Stúdió 106 szintén Ubuntu 9.04-et használ a saját szerverén LXDE grafikus felülettel ( tudom, mert én csináltam nekik :) ) Valamint sok más egyéni szerverpróbálgatás folyt/folyik Ubuntu-val.

Debrecenben a helyi buszokon az információs lcd tévéken debian futkározik!

Ennyivel később: 25 nap

Körülbelül egy hónapja kipurcant az xp-m és gyorsan kellett helyette valami. Előtte töltöttem le kiváncsiságból az ubuntu jauntyt és kiírtam cd-re, gondoltam kipróbálom majd egyszer, hát azóta azzal megy a pc. amúgy legális xp-t akartam venni, de sajnáltam rá a zsét. ez a 9.04 egyenlőre tökéletes megoldás, tehát magamat feljelentem. valamint a hit gyülekezete egy vidéki csoportjának közösségi számítógépét is. /nem ubuntu hanem suse/ meg egy barátomat is és egy lányismerősömet is linux tudatos birtoklása vádjával.

Saját gépeimből egy netbookon UNR, a laptopomon Ubuntu 9.04, asztali gépen ugyanez dualbootban egy XP-vel (csak anyukámnak...) dolgozik. Ezenkívül a győri Jedlik Ányos középiskolában 3 folyosói terminálon Ubuntu fut, ha jól emlékszem, talán Hardy. Ismerőseimet is folyamatosan próbálom "megtéríteni", több-kevesebb sikerrel. Egyik szobatársam gépén is például már egy éve Ubi van.

jkoboriBp. Déli Pu. - Győr vonaton én is láttam egy srácot laptoppal azon Ubuntu matrica is volt és a táskáján egy kulcstartós Rubik-kocka volt. Akkor nekem még nem volt laptopom(vagyis '08 októbere előtt), de már akkor tudtam mi lesz rajta :D . (8.04 óta használok Ubuntut)

Csatkán az Én gépemen is Ubuntu fut, tehát bevallom Én is "bűnös " vagyok ; linux felhasználás lehet ellenem a vád. Használtam már Open Suse 11; PC17OS ; PCLinuxos 2009 et, de A 8.10 es Ubi óta Ubuntu fut, ez vállt be. Egy Bakonycsernyei volt kollégám is ubuntut futtat az Én hatásomra.

Ennyivel később: egy hónap

eezeemenWááóóó. Már nem járok oda 2007 óta. Végre ezt is elértük. :) De az infó tanszék két portai gépén még mindig ZIXP van.

pewieMár PC előtt is linux volt rajta, de ő volt az első aki ubuntut tett rá.