Feljelentő!
Ellte TTK. Lágymányosi campus, déli tömb 3-ik emelet.Vékonykliensek. Két gyenge kép a terem egy részéről: http://www.eladjak.hu/elte/Image000.jpg http://www.eladjak.hu/elte/Image002.jpg
szeretném feljelenteni magam.ubuntu használata alapos gyanújával.szóval ha jól láttam.énis ubuntut használok xD:)
A Szarvasi Kistérség kábeltévéjén (Körös Tv), gyakran az alábbi kép fogad. http://kepfeltolto.hu/i/?66329&t=img Van még mit csiszolni rajta, de már fejlődnek.
Jelentem Tihanyban a Tihany CLUB kikötő bárjában 2 PC volt még tavaly nyáron, mind a 2őn vmilyen régi linux, de hogy mien azt sajna nem tudom - én akkor láttam az életben először linuxot:) Amint VÉGRE idén is lejutok, csekkolom mivé lettek azok a gépek. Remélem vmi jó kis linux lesz rajtuk:) ÉLJEN A NYÁR:D
IX. kerület Mester u. 67. József Attila Ált. Isk. 1. em. gépterem, középen "majomszigeten" tanári gép... dual-boot Ubuntu 7.10 és XP (persze én követtem el)... kb egy hónapja tanulmányozzák az ubit, a gyerekeknek is bejön... :) Bekerül az oktatásba szervesen... megvárjuk a végleges 8.04-et, és a legerősebb 8 diák-gép is kap dual-boot-ban ubit... Távlatilag gondolkodás van thin-client-es hasznosításán a régebbi, és gyengébb diák-gépeknek, első körben tesztüzemben...
[törölve]
KiberLovagez jól hangzik! a tapasztalatokról írhatnál majd egy esettanulmányt, szívesen kitennénk :)
[törölve]Noja, bár már ott tartanánk... a gátló tényezők a következők: - Közintézményben minden lassan megy... - Rendszergazdaként heti két órát vagyok ott, hacsak nincs gixer, de akkor meg nyilván annak elhárításán dolgozom... - Kéne egy szerver-vas, amin lehetne Ubi szervert csinálni... addig a jelenlegi szerverből csinálhatok dual-boot-ot, de itt az a gáz, hogy azon dolgoznak élesben, ergó munkaidőben tesztelés kizárt... sanszos, hogy a tesztkörnyezet ezen darabjáról magamnak kell gondoskodni... Mindez persze nem panasz, marhára szeretném, szétolvastam a netet a témában, és roppantul izgat a kérdés... előbb-utóbb lesz valami... :)
Dunapatajon már 2 havernak tettem fel ubuntu-t, és rajtuk kívül még 1 emberről tudok... A kezdeti nehézségeken túlesve már tetszik nekik, és ismerkednek vele... A Kalocsai műszakiba próbálom most elvinni, majd beszélek a régi nagy linuxos mentorommal és volt tanárommal, hátha belevenné a tananyagba, vagy indítana-e egy szakkört :-)
Laza Rádió "kanabbik" tulajnál szintén ububtu fut, tesztként a 8.04 hardy. Sajnos adásolni még mindig xp, mert nem találtam megfelelő rádió automatizáló progit, + grafika is xp még. Nénébbik tulajt még nem tom rávenni az ubuntura, de iparkodom :)
Jelentem tisztelettel: 4 db linux alapu rendszer fut sajat haztartaban. Ezen kivul egy helybeli netkavezobe 18 gepen ubuntu fut. Amikor mind ezt elkovettem teljes mertekben tudatomnal voltam. Bar az utolso ubuntu 7.10 es telepitesemnel kicsit alkoholos befolyasoltsag alatt alltam. Mivel penteken este 22:30 kor jott a telefon, hogy nekik most kell az ubuntu. Hat mi mast tehet egy ubuntu-s ember. Megittam a maradek boroskolomat es elindultam a celpont fele. Sikeres telepites kozbe annal sikeresebb borozgatas a gep tulajjal. Egy ugyan csak erdekes masik ubuntu tortenetem. Van nekem egy jo kis haveri bandam. En mar regota oltogatom oket hogy csereljek le wint ubuntura. Hat de sajnos az osszes verbeli windows-os es hallani se akar az ubunturol. Egyik holgyet sikerult rabeszelnem, hogy windows melle felteszek egy ubuntu 7.10 et is. El is hoztam a gepet, minden rendben fel is telepult. Csak windows ala elfelejtettem beallitani a netet. Komolyan veletlen volt, mert kissebb kavarodasok voltak adsl szerzodes elokerulese korul. A lany azota ubuntuzik. Teccik neki "olyan aranyosak az ikonok" hogy az o szavaival eljek. Azota is hasznalja Igy legalabb kesobb kell windows buheralnom nala. Vagy nem is kell majd. Ez majd elvalik. Huuu kicsit sokat irtam asszem. Czibulya Gergely Hanzo
Az egyik kalocsai középiskolában a elég sok gépre van telepítve linux a windows mellé, legalábbis tavaly még így volt. ( http://kzs_main.extra.hu/ )
SOTE, Nagyváradtéri Elméleti Tömb, DC azaz diákcentrum, van néhány Ubuntu Dapper-es gép. Dual boot, úgyhogy többnyire rejtőzködnek.... De én mindig rebootolom őket hogy lássa a nép :-)
A Corvinus Egyetem Genetika tanszékén is megy három Ubi, meg egy Ubi szerver.
Ugyan nem ubuntu, de linux fut a Toyota Mayer pilisvörösvári szalonjában, amin várakozás közben lehet netezni...