foxxmotor>Az meg, hogy az mplayer nem képes lekezelni egy többmagos processzort, szerintem egyértelműen a canonical hibálya.
Szerintem meg erre már kaptál választ lent is...
>Amúgy is nehéz rávenni egy embert, hogy térjen át linuxra, de ha egy friss amatőr felhasználó ilyen problémákba ütközik, akkor vissza fog térni másik rendszerhez, és ez nem igazán segít az ubuntu elterjedésében.
Nem kell rávenni senkit, hogy térjen át. Majd ha akarnak, akkor jönnek. Az ubuntu elterjedésén nem segít az, ha térítesz.
>Rendbe, hogy én fordítok új mplayert, és már szinte mindent megcsinálok parancssorból is... tehát nem vagyok kezdő, de a kezdők nagy részét (nem mindenkit, de jelentős részét) ezek a problémák eltántorítanak.
Ez max az mplayer fanatikusokat tántorítja el, akik szerint nem létezik más lejátszó.
>És szerintem akkor fog csak az ubuntu hardwere támogatása jelentősen megnőlni, ha a felhasználótábora is megnől.
Már megint a jövő, meg a tervek. Nem lehetne ezt a canonicalra hagyni? Tervezzék a jövőjüket, ahogy akarják. Felesleges itt reformátorkodni arról, hogy kezdjenek el ati drivereket írogatni. Szerintem ők jobban átlátják a helyzetet és hatékonyabban tudják elosztani az erőforrásaikat.
>de mégis milyen szép lenne, ha a nagy gyártók fejlesztenének rendes driver -eket linuxhoz.
A világbéke is szép lenne.
>Meg a másik, hogy azonos árkategórián belül az ATI kártyák jobbak. Szerintem is jobbak az Nvidia karik, de azonos árért az ATI bizony többet nyújt.
Drivertámogatásban biztosan nem. Működő driver nélkül meg nem kezdhetek sok mindent egy videókártyával. Még poháralátétnek se jó. De most majd úgyis megjelenik egy atis, akinek még nem volt gondja a driverrel és rámcáfol.
>Remélem kezdeni fognak valamit ubuntuék ezzel az ATI kérdéssel, mert különben ez könnyen nagy hátrányba taszíthatja őket szerintem, és annak nem örülnék.
Holnap megveszik az amd-t és elkezdenek drivert írni. Amúgy eddig nem voltak hátrányban? A linux desktopban egyértelműen dominálnak, de azon kívül csak a statisztikai hibahatáron mozognak a ~12-14 millió userrel. Ati driverek pedig az elmúlt években még talán rosszabbak voltak, mégis kb 2 év alatt érkezett ~4-6 millió új user, ha jól emlékszem és ezek között is akadt egy pár atis.
http://www.phoronix.com/data/img/results/lgs_2008_results/2.png
http://www.phoronix.com/data/img/results/lgs_2010_results/2.png
Phoronix felmérések se mutatnak jelentős elpártolást az atisok közül.:)
>csak szerintem vannak a unity -nál fontosabb feladatok amire koncentrálhatnának.
Én nem látok bele Shuttleworth, vagy Jane Silber fejébe. Inkább rájuk bízom a tervezést.