mrbyuElőször az Universal-USB-Installert próbáltam, de az hibát jelzett az iso fájlban, utána vettem elő az unetbootin-t, ami - iso fájl írása esetén - bootolható, de csak parancssorban működő Ubuntut eredményezett. Szerintem az iso fájlban van a hiba, de nem értem, ez hogy lehetséges...
Végül a DVD iso lett a megoldás. Gond nélkül bootol róla a laptop. Elsőre úgy néz ki, minden működik rajta. Az külön tetszik, hogy egyből van OpenOffice is a gépen. A nyomtató telepítése kb. egy perc volt, stb... Egyedül a hálózattal van gondom, de az lehet, hogy megoldódik, ha rendesen telepítem a rendszert. Az iMacet azonnal látja az Ubuntu, de fordítva egyelőre nem megy. Ha megosztok egy mappát a laptopon, akkor újra akarja indítani a munkamenetet, és valamilyen jelszót kér. Itt akadtam el.
Az is érdekes, hogy látja a windows-os partíciót is. Elképzelhető, hogy telepítéskor sem kell formáznom a partíciót? Egyáltalán: milyen fájlrendszer használatát javasoljátok? Megúszhatom az adatok lementését/visszatöltését anélkül, hogy később, a használat során valami hátrányt szenvednék miatta?