Mert a politikus pénzt akar. Még többet !
Ugyanis a világ így működik, hogy :
Figyelj, van itt valamim, amit ha az országod összes számítógépén kötelezővé teszed ( mert hatalmad megvan hozzá, az istenadta néptől kaptad ugyan, akit ezzel jól átvágsz, de ki a fenét érdekel ) - szóval ezt odaadom neked mondjuk úgy 50 milliárdért ( pénznem nem érdekes, elviekben próbálok gondolkodni )-szóval akkor ennyi pénzért nem leszek hálátlan....
Ha számolunk, és gondolkodunk, pl: ha 50 milliárdból néhány politikus , aki ebben benne van, csak 5 milliárdot kap vissza zsebbe, az azért néhány felé osztva is szép, és potya pénz, még ha csak 1 milliádot kapnak vissza, az is ! És potya..! Szinte nem kell érte csinálni semmit !
Ha nem teszik mindezt , akkor ez a pénz marad ugyan az országban, de azoknál a cégeknél, vállalkozásoknál, magánszemélyeknél, akiket jelenleg köteleznek a megvételére.
Vagyis ezzel gazdagabb marad az ország. Csak hogy így nem jut vissza a politikusok zsebébe semmi !
Sőt, ha jól meggondoljuk, duplán fizetjük ám ki:
Tessék csak végigvinni a gondolatot:
Engem, mint magánszemélyt, vállalkozót..céget, stb..köteleznek, hogy vegyem meg. Itt elment rá a pénzem.Világos. De Itt az ún. "közszféra", közigazgatás, hivatalok, közoktatás..stb. Szóval itt meg sokszor ingyen osztogatják ezt a "valamit" -amit szintén az én adómból fizetnek ki ! És itt milliárdokról van ám szó. Tetszenek ezt érteni ?
Így lehet bennünket duplán meglopni, és még örülünk is neki, hogy egy " Világcég" termékét használhatjuk !
És ne feledjük az idő-tényezőt sem : Hány évente csinálok majd ilyen "valamit" ?
Ami ugyan drágább lesz, mit a mostani, meg semmi szükséged rá, de nem baj, mint törzsvevőnek adok egy kis kedvezményt...
És ha így az idő-tényezői belegondolom, háromszorosan vagyunk meglopva..legalább..!
És még itt van a "Közoktatás" -ami akár külön alcím is lehetne itt:
Nehogy már a következő nemzedékkel megismertessek egy olyan dolgot, ami nem az én bizniszem..hiszen ha felnőnek, nem fognak majd folyamatosan tejelni nekem..
No most ez mi ? Ideológiai, vagy pénzbeli átvágás ? Szerintem kőkeményen mid a kettő.
Ékes péda arra, hogyan nyomoríthatok meg mégjobban egy országot, hogyan kötelezem arra, hogy a zsebembe csurogjon pár milliárd...csakhogy ehhez az országnak a 10-50-vagy 100-szorosát kell hogy kifizesse!
No most a Linux-nál ez nincs. És itt a gond.
Hallottam a Szegeden a Szabad-Szoftver konferencián egy igen talpraesett előadást az APEH és a Linux viszonyáról. Tanulságos volt, már csak ezért is megérte elmenni.
Mert az APEH nem tud a Linux-al mit kezdeni, nem lehet megadóztatni ! Mert nincs pénzbeli értéke !
Ha csak 1 forint lenne...már lehetne vele valamit csűrni-csavarni-machinálni...onnantól már "könyvelési tétel" stb...be lehet tenni rubrikába. írogatni lehetne róla, aktákat gyártani, és ezzel is mint hivatal demonstrálni a saját fontosságomat..stb.. de így nem lehet, a semmit nem lehet adóztatni.
Vagyis ha mondok egy "A" -t, abból a hatalom erre hivatott szervei már tudnak ABC-t csinálni. De a Linux nem mond semmit, szerencsére, 0-át mond, ami semmi..semmiből nem lehet csak semmi !
De ha ráfogom a Linux-ra, és elterjesztem hivatalosan is róla, hogy "csak sima mp3 "lejátszó, vagy csak akármilyen lejátszó...ami kizárólag arra szolgál, hogy lopott tartalmakat halgassak vele, no akkor már tudok rajta fogást találni !
Ördögi logika, és szerintem ideológiai támadás az egész Linux-világ ellen !
És, gondolják politikus uraimék, majd így lesz belőle pénzük. Reméljük, nem így lesz !
És hab a tortán, hogy az illető politikus francia, ahol is , mint B2man már írta, de én is olvastam több helyen, hogy a csendőrség Linux-ot használ, és büszke arra, hogy mennyit takarít meg az országnek.
Az illető politikus meg mélységesen tesz erre...jó magasról.
Számomra ez a viselkedés büntetőjogi kategóriába való.
Próbáljunk egy kicsit a "Hatalom" fejével gondolkodni , elővéve empátiás képességünket ( tudom, hogy ez nehéz, hétköznapi ember számára szinte lehetetlen, szerencsére ).
Tehát : Van itt valami, amit mondjuk éppen Linux-nak hívnak, és nincs fölötte hatalmam, túl nő rajtam, nem tudom a kezemben tartani, és még pénzt se tudok belőle magamnak csinálni ! Hát világbotrány ! Oda a politikusi tekintélyem, hatalmam megtépázva, és még pénzem sincs belőle !
Szóval ezt a dolgot boncolgatva közgazdasági, politikai, esetleg ideológiai kérdések özöne merül fel...hogy miért van ez így a világ sok országában, és másokban miért van máshogy...
És tudom, hogy ez az oldal, nagyon helyesen, nem politikáról szól, de mi a fenét tehet az ember, ha a feldobott téma bizony a politikába is belenyúlik.
Talán már elértem a kimoderálhatóság határát, ha az arra illetékesek úgy látják, majd törlik, de én így látom a dolgokat.
Nem akartam senkit sérteni, személyeskedni, igyekeztem általánosságban beszélni, az említett összegek pusztán feltételezések , sőt az egész iromány egy Sc-fi - be illő feltételezés, és csak arra akartam rávilágítani, hogy : Akinek nem inge, nem veszi magára...de akinek inge...az végre öltözködjön má' bele " - mint hajdan volt hallhatatlan komikusunk mondta valamikor.
Ha esetleg maradok, mint hozzászólás, nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére is, van-e valami valóságmagva ezen irománynak, vagy csak az én elfajzott agyam szülte őket...