Kissé megkéstem talán ezzel a hozzászólással, de ma nagy meglepetés ért, ezért gondoltam megemlítem a dolgot. A napokban elgondolkodtam a nagy Unity háborúkról olvasva, hogy mi van még a linux palettán? Mit használnak még a népek? Van 10.04-es ubi lemezem, 10.04-es lubuntum is, de letöltöttem a lubuntu 11.04, a fedora15 és az uhulinux 2.2-es rendszereket. Az otthoni gépem kicsi memóriával /512mb/, nem túl erős video kártyával/nvidia fx5500/ és egy magos professzorral/3000-es/ rendelkezik. Ezen a lubuntu el sem indult, a fedora nagyon lassan, de ment, az uhu viszont száguldott. Meglepően gyors volt, vitte a youtube-os videokat teljes képernyőn is, pedig az ubival nem működik egy ideje a teljes képernyős flash lejátszás. Igaz kipurcant az uhu 2 video megnézése után/fekete képernyő, se előre, se hátra nem mozdult. Nem tudom mi ez, talán a memória kicsike neki, vagy valami hiba van a gépemben. Elvittem munkahelyre és kipróbáltam egy hp compaq intel core2 duo e8400-as professzorral és 2 giga memóriával rendelkező gépben live módban. Az ubi 10.04 és a fedora és a többi is mind mentek, de a legjobban az uhu muzsikált. Eszméletlen gyors ezen a vason live-ban is. Alapból használja a hp gép beépített hangszóróját is ami egyetlen más rendszernek sem volt alap. Most film megy rajta, pendrive-ról játszom le az uhu medialejátszójával. Egy kérdésem lenne csak: Miért megy egy csomó minden jobban az uhun, mint az ubin? :)