[törölve]Pár gondolat mielőtt az öntömjéntől begőzölve elragadtatnád(átok) magad(tokat) :)
1. _Hivatalos_ facebook oldal : Mi az hogy hivatalos??? Nem vagytok ti hivatal, ez az oldal sem hivatal. Nem szabad ilyen szavakkal dobálózni, mert bürokratává válsz/váltok, az meg nem vezet jóra. A "Mostantól Ubuntu.hu a Facebook-on is!" vagy "Kövess minket a Facebookon is" cím sokkal barátságosabb lett volna.
2. Biztos kell még Facebook is? - értem én hogy hírverés, csak azt nem látom be, hogy aki eddig nem talált rá az ubuntura meg az ubuntu.hu-ra, az a Facebbok csatornán rátalál, ráadásul ezzel egy újabb karbantartandó dolgot vettetek a nyakatokba, holott saját bevallásotok szerint sem jut elég időtök magára az oldalra. Van rss, planet, identi.ca (twitter is?), stb. Szerintem nem volt létfontosságú, több ráfordítást igényelhet mint amennyit ér. (szvsz a facebook csak egy újabb dotcom lufi, túl sok nem lehet hátra neki)
3. "Ne mondjátok már meg mit csináljunk" - Aha. Nekem nem úgy tűnt, hogy bárki meg akarta volna mondani, inkább véleményeket láttam. Ha a cukrász újít, és fokhagymáskrémest kezd árulni (a normál helyett), ne csodálkozzon, ha senkinek nem kell, és megmondják neki a sütiimádók a véleményüket. Persze lesz, akinek bejön :) Viszont kizavarni az üzletből azt akinek nem tetszik a fokhagymáskrémes, elég rossz üzletpolitika... Az a helyzet, hogy nem magatoknak csináljátok, a rádiócsatorna mit sem ér hallgatók nélkül, nem igaz?
4. Van egy okos üzleti mondás: "ki kell szolgálni az igényeket". Az nagyon jó, hogy választható lett a facebook doboz, azaz kikapcsolható. Sok dolgot így kéne még megcsinálni az oldalon, azzal nagyon barátságos lehetne. Nekem így is az, de van pár visszajelzés azért (pl. lépcsős-szálas hozzászólás vagy időrendi lista, lehet ez már beállítható, én még nem találtam).
Egy megjegyzés: drumondot kirakni szerintem hiba volt, ráadásul személyes és önző dolog. Akármikor visszaregelhet másik névvel, túl sok értelme sem volt. Egy ubuntu szerkesztőhöz méltatlan lépés... Ez van, mindenki követ el hibákat, majd legözelebb higgadtabban érdemes reagálni.