dozsaBocsi hogy beleszólok, de én ezekkel nem értek egyet. A Synaptic-ot is sokkal "körülményesebb" így indítani, bár még annyira nem mélyedtem bele az Unity-re, de Gnome-on egy billentyűkombinációval meg lehet oldani és ennél egyszerűbbet azért szerintem nehéz kitalálni. (Nem mondom hogy Unity-n nem lehet, de egyszerűbben biztos hogy nem)
A panelokkal pedig szerintem semmi káosz nincs, az első indításkor egy végtelenül letisztult felületet kap(ott) hozzá az ember amit kénye kedve szerint változtathatott, hogy utána ki mit csinál vele az szíve joga. Én például az alsó és felső panelt is telepakoltam különböző appletekkel, docbarx-el, globalmenu-vel, window-applettel, sensor-al, időjárásjelentő, értesítésgyűjtő is rajta maradt. Ezeket a lehetőségeket (bár lehet hogy azért mert nem foglalkoztam vele eleget) de az Unity-n nem találtam meg. A Gnome panelokon viszont pár kattintás után egyértelmű volt hogy mit lehet rátenni, hogyan lehet beállítani.
Az pedig hogy a menükben mi hol volt szerintem kifejezetten előny volt. Most így ömlesztve az egész sokkal kezelhetetlenebbnek tűnik, én jobban szeretem így rendszerezve.
Az pedig, hogy ott az oldalsáv bal oldalt engem kifejezettem zavar. Ez teljesen egyéni vélemény, nem mondom hogy ettől rosszabb lenne.