szitam5270Mindenhol vannak hibák, természetesen, ez a velejárója a számítástechnikának.
A fent linkelt dolgok nagy része sajnos az alacsony HW támogatásból adódó driver hiányok miatt van. De ez ugyanúgy fent állna a winnél is. Ha nincs hozzá driver, akkor nem a rendszer a rossz, hanem a gyártó, aki nem adott hozzá drivert. Ez ugye abból adódik hogy nagyon alacsony a piaci részesedés, egyszerűen nem térülne meg ha írnának linuxra is drivert, és ugye manapság a pénz beszél, és nem a jó szándék. Persze ezzel a user kitörölheti, neki csak az jön le hogy ablakok alatt megy, pingvin alatt meg meg se moccan a cucc.
A lassulások inkább az ubuntura jellemzők, nem pedig a linuxra, mivel minden kiadás többnyire friss csomagokat kap, még az LTS-ek is amikor frissek, így becsúszhat jó pár bug is. De ha megnézel más disztribeket, amik a stabilitásra építenek, azoknál ezer évben egyszer van lassulás, mivel a technika ördöge mindig figyel, és lecsap ahol csak tud :)
De ez adódik az ubuntu filozófiájából is. Szép, csicsás user friendly rendszer szeretne lenni, amit mindenki tud használni. Ez jó, ilyenre szükség van :) Nézd csak meg milyen ütemben fejlődött mostanában, kiadásról kiadásra egyszerűen hihetetlen evolúción megy át.
A virtuálos játékokkal meg óvatosan, én is így kezdtem, utána jött a dual boot, aztán egyre nőtt a linux helye a win rovására, a végén már csak egy XP volt 10 gigára zsugorítva, azután átkerült egy virtuális gépbe, amit kb egy éve töröltem, mert kellett a hely :) Mondjuk ez laptop, az esetek 90%-ában ezt nyúzom, az asztali gépen van win7 is, de csak akkor bootolok rá ha játszani akarok. Még a netre sincs kiengedve :P
PS: Ja és persze ha kötekedős genyó lennék, akkor most linkelnék windowsos fórumokból válogatott hibákat, de mi a francnak :)