warp tusi74Azért -csak a tényszerűség kedvéért- ez nem igaz! Rákattintasz az ikonra és megnyilik a telepítés ablak. Benne x javítás/frissítés és mellettük egy pipa. Ha nem akarod pipát kiveszed és nem telepíti. De a programok/csomagok részletesen le vannak írva, hogy miről mire frissítenének. Ufff ! :-) _______ warp
kovi Szép vasárnapot! Eyg kérdésem lenne,hogy lehet a grub betöltőből a hibás bejegyzést kipiszkálni?A helyreállítás után megmaradt a nem indulo verzió is. Köszi,üdv,kovácsa
DcNdrew kovisudo gedit /boot/grub/menu.lst Az alján szépen tagolva vannak a bootolható rendszerek, darabonként 4-5 sor. Mind a 4-5 sort törölni kell, vagy minden sor elé # jelet kell tenni, amit nem akarsz használni
tusi74 koviTedd fel a Synapticból a startupmanager programot, és teljesen grafikus felületen tudod a Grub-ot szerkeszteni.
kovi DcNdrewSzia! Melyikben tiltsam le? Két sor van: menu.lst menu.lst~ Annyi,hogy a menu.list nagyobb méretű. Köszi,üdv,kovácsa
DcNdrew koviA ~ jellel megdobott fájlok biztonsági másolatok, és a Nautilusban nem látszódnak. Így a menu.lst -t kell birizgálni.
kovi DcNdrewNa,sikerült kipiszkálni.Kitöröltem a bejegyzést. A startupmanager-t megnézem. További szép napot! Köszi,üdv,kovácsa
armando az éjjel jött egy frissités amit letöltöttem sajnos :) reggel nem indult a gépem :( nem kicsit bosszantó!még jó hogy van másik vinyó amin a win indul rendesen és utána tudok olvasni ..
tusi74 armandoMa reggel jött megint kernel-frissítés, mostmár készültem rá, hogy össze fog omlani, de nem, simán újraindult. Szerintem az előző kernel hibás volt. Mai kernel frissítés: Commit Log for Wed Feb 13 06:49:33 2008 A következő csomagok frissítve lettek: linux-headers-2.6.22-14 (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-headers-2.6.22-14-generic (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-image-2.6.22-14-generic (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-libc-dev (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52
armando valakinek van ötlete mért nem tudok recovery ódban semmit elfogadtatni irni bármit betudok de enyi nem kér jelszót se
DcNdrew armandoÍrásjeleket használj légyszi, mert így érthetetlen... A recovery azért nem kér jelszót, mert ott nem kell sudo-zni, root vagy.
szota tusi74a mai kernel frissítésben a következő történt: splice: fix user pointer access in get_iovec_page_array() Valaki érti ezt? Újraindítás után bebootolt gond nélkül!! szota
sh4d0w szotaIgen. Hétvégén felfedeztek egy local root kernel sebezhetőséget, az 52-es kernelben már javították a hibát.
torteli.balazs koviUgy nézem hogy már mindenki egy kicsit tart attol amikor megjelenik a frissitö ikon, hogy mi vár az ujrainditás után...:-)
warp Igen, kissé dobogó szívvel, de frissítettem: s látszólag semmi gond :-) A frissítésről küldött RSS: http://www.ubuntu.com/usn/usn-577-1 _______ warp
exx Én is látom frissítés, (kernel) már megint, hurrá :), akkor megint nem lesz hang. Nálam minden szokott működni a frissítések után, csak mindig a hanggal van egy kicsi problem, de már megszoktam, ->automatikusan alsa újrafordit, hang okés. :))
Ightorn exxJeeeh! Frissítés, újraindítás... és újra eljátszotta , amit a múltkor. Már rutinosan xserver reconfig, zárt meghajtók... és itt halt meg újra (reménykedtem, hogy jó lesz). Újra xserver reconfog, Envy, utána oké volt a zárt meghajtó is. (nvidia mx440 agp8x 128MB RAM) Legközelebb már meg sem próbálom az Envy nélkül...
jasper A csomaginformációk inicializálása meghiúsult A csomaginformációk inicializálása közben feloldhatatlan probléma lépett fel. Jelentse ezt a hibát az "update-manager" csomaghoz és vegye be a következő üzenetet a hibajelentésbe: 'E:A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó), E:A források listája olvashatatlan.' ezt a fincsi üzenetet dobta ki a frissítés kezelő félúton frissítés közben. Volt már ez valakinek? és ha megnyitom a frissítés kezelőt akkor ugyanezjelenik meg és utána kilép a frissítéskezelő programból plusz még a synapticnál: E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) E: A források listája nem olvasható. A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot E: _cache->open() failed, please report. plusz még a hozzáadás/eltávolításnál: A telepített és elérhető alkalmazások ellenőrzése meghiúsult Ez a szoftverkezelő rendszer súlyos hibáját jelzi. Ellenőrizze a törött csomagokat a Synaptickal, ellenőrizze a fájl jogosultságait és az /etc/apt/sources.list fájl helyességét, majd töltse újra a szoftverinformációkat a "sudo apt-get update" és "sudo apt-get install -f" parancsok kiadásával. az utobbi parancsokat beírtam és: neon@adam-desktop:~$ sudo apt-get update [sudo] password for neon: E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) neon@adam-desktop:~$ sudo apt-get install -f E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) E: A források listája olvashatatlan. neon@adam-desktop:~$ neon@adam-desktop:~$ valami ötlet? /nem fest valami egészségesen/
DcNdrew jasper'E:A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó), Megnézted a sources.list -et a 66.sorban?
jasper DcNdrewNem de megoldódott a probléma az oka: beraktam 2 új szoftverforrást (apeh) ezekután volt a baj. kivettem onnan és azót megy minden jól. Köszi a segítséget.