DcNdrew armandoÍrásjeleket használj légyszi, mert így érthetetlen... A recovery azért nem kér jelszót, mert ott nem kell sudo-zni, root vagy.
tusi74 armandoMa reggel jött megint kernel-frissítés, mostmár készültem rá, hogy össze fog omlani, de nem, simán újraindult. Szerintem az előző kernel hibás volt. Mai kernel frissítés: Commit Log for Wed Feb 13 06:49:33 2008 A következő csomagok frissítve lettek: linux-headers-2.6.22-14 (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-headers-2.6.22-14-generic (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-image-2.6.22-14-generic (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52 linux-libc-dev (2.6.22-14.51) to 2.6.22-14.52
szota tusi74a mai kernel frissítésben a következő történt: splice: fix user pointer access in get_iovec_page_array() Valaki érti ezt? Újraindítás után bebootolt gond nélkül!! szota
sh4d0w szotaIgen. Hétvégén felfedeztek egy local root kernel sebezhetőséget, az 52-es kernelben már javították a hibát.
torteli.balazs koviUgy nézem hogy már mindenki egy kicsit tart attol amikor megjelenik a frissitö ikon, hogy mi vár az ujrainditás után...:-)
warp Igen, kissé dobogó szívvel, de frissítettem: s látszólag semmi gond :-) A frissítésről küldött RSS: http://www.ubuntu.com/usn/usn-577-1 _______ warp
exx Én is látom frissítés, (kernel) már megint, hurrá :), akkor megint nem lesz hang. Nálam minden szokott működni a frissítések után, csak mindig a hanggal van egy kicsi problem, de már megszoktam, ->automatikusan alsa újrafordit, hang okés. :))
Ightorn exxJeeeh! Frissítés, újraindítás... és újra eljátszotta , amit a múltkor. Már rutinosan xserver reconfig, zárt meghajtók... és itt halt meg újra (reménykedtem, hogy jó lesz). Újra xserver reconfog, Envy, utána oké volt a zárt meghajtó is. (nvidia mx440 agp8x 128MB RAM) Legközelebb már meg sem próbálom az Envy nélkül...
jasper A csomaginformációk inicializálása meghiúsult A csomaginformációk inicializálása közben feloldhatatlan probléma lépett fel. Jelentse ezt a hibát az "update-manager" csomaghoz és vegye be a következő üzenetet a hibajelentésbe: 'E:A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó), E:A források listája olvashatatlan.' ezt a fincsi üzenetet dobta ki a frissítés kezelő félúton frissítés közben. Volt már ez valakinek? és ha megnyitom a frissítés kezelőt akkor ugyanezjelenik meg és utána kilép a frissítéskezelő programból plusz még a synapticnál: E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) E: A források listája nem olvasható. A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot E: _cache->open() failed, please report. plusz még a hozzáadás/eltávolításnál: A telepített és elérhető alkalmazások ellenőrzése meghiúsult Ez a szoftverkezelő rendszer súlyos hibáját jelzi. Ellenőrizze a törött csomagokat a Synaptickal, ellenőrizze a fájl jogosultságait és az /etc/apt/sources.list fájl helyességét, majd töltse újra a szoftverinformációkat a "sudo apt-get update" és "sudo apt-get install -f" parancsok kiadásával. az utobbi parancsokat beírtam és: neon@adam-desktop:~$ sudo apt-get update [sudo] password for neon: E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) neon@adam-desktop:~$ sudo apt-get install -f E: A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó) E: A források listája olvashatatlan. neon@adam-desktop:~$ neon@adam-desktop:~$ valami ötlet? /nem fest valami egészségesen/
DcNdrew jasper'E:A(z) 66. sor hibás /etc/apt/sources.list forráslistában (dist feldolgozó), Megnézted a sources.list -et a 66.sorban?
jasper DcNdrewNem de megoldódott a probléma az oka: beraktam 2 új szoftverforrást (apeh) ezekután volt a baj. kivettem onnan és azót megy minden jól. Köszi a segítséget.
amiron Helló! Frissítést hol lehet kilőni ha nem akarom letölteni? Hiába veszem ki mellőle a pipát egy perc múlva megint ajánlgatja.
warp amironAdminisztráció > Szoftverforrások > Frissítések > Frissítések keresése pipa ki... valószínűleg újra kellene indítani De szerintem nem jó ötlet !!! _______ warp
amiron warpNem az összeset akarom kiiktatni hanem csak azt az 1 darabot. kde-s nyelvi frissítést akar letölteni nekem, de minek mikor gnome-t használok.:)
osliner amironValószínűleg van valamilyen kde-s programod, aminek függősége, vagy ha nincs, akkor csak ott maradt régebbről, ez esetben egy sudo apt-get autoremove megoldhatja a problémát.
osliner amironValószínűleg van valamilyen kde-s programod, aminek függősége, vagy ha nincs, akkor csak ott maradt régebbről, ez esetben egy sudo apt-get autoremove megoldhatja a problémát.