gabenwáááhááá
pont van egy jó windowsos sztorim
vettem egy másfélterrás külsővinyót, egyszercsak észreveszem ubi alatt, hogy ~60 óra üzemidő után a lemezkezelő jelez, baj lesz vele, a lemez nem egészséges (ahogy megszoktam), hanem 28%-os kondiban áll jelenleg és csökken indításról indításra, okosan kigondoltam, hogy megnézem winnel, ki tudja, nem én barmoltam-e el valamit. (kísérletező típus vagyok 99%-ban katasztrofális eredménnyel, de a sok kis 1% miatt elég sok trükköt megtanultam/felfedeztem) nézi a chkdsk win alatt, a vinyó jó, 100%. ráteszem a kezem, olyan volt már érzésre, mintha kavicsot darálnának benne.
hülye a windows alap merevlemezpiszkálója, na mondok, nézzünk a neten valami okosságot, demót.
hard disk sentinel nevű lett a választás, telepítem, már közben üvölti le a fejem, hogy az I:\-ről jobban teszem, ha azonnal csinálom az adatmentést, mert baj van.
boot vissza ubira, és a külső másfélterrásról beszórtam a fontosságokat a belsőkre, miközben hálaimákat rebegtem az összes ubis fejlesztőhöz, akik belekódolták a figyelmeztető funkciót a lemezkezelőbe, és közben csuklott kb. redmond minden nője, aki anya is egyben, mert náluk alapból ez nincs.
csilivili szoftver az, eltagadhatatlan felhasználóbarátsággal és egyéb érdemekkel, de súlyos hiányosságokkal.
még most is remeg a csűdöm, ha erre gondolok, pedig jópár hete volt a baleset.