Sziasztok! Telepítés után feltettem az ATi zárt driverét, állítgattam a monitor beállításokon, de amikor újraindítottam a gépet már nem automatikusan jelentkezne be, ez még nem is lenne probléma, az a baj, hogy hiába írom be a jelszavamat, akkor sem enged tovább, újra és újra a bejelentkező képernyőt dobja ki. Csökkentett grafikus módban beenged jelszó nélkül is. A jelszavamat pedig biztosan jól írom be, mert kipróbáltam hogy képernyő billentyűzettel írom be, tehát a billentyűzet kiosztás sem lehet probléma. Csökkentett grafikus módban nem működik a Catalyst, így azt nem tudom állítgatni. Tudnátok segíteni, mit kéne buherálnom?:)

Írd be a jelszavad a felhasználónév helyére, hogy ellenőrizd a billentyűzetkiosztást. Pl előfordulhat hogy "jelszo" helyett "jelsyo" jelenik meg a rossz kiosztás miatt... Qwerty<->qwertz különbség... Szerk.: megint write only voltam... :D

T_chrisBiztosan jól írom be mármint a jelszót, direkt azért írtam, hogy kipróbáltam akadálymentesítéssel vagyis a képernyő billentyűzettel. Mivel ékezetes és nagy karakter nem szerepel a jelszavamban ezért problémát elvileg nem is okozhatna az angol kiosztás. Na meg Magyarországot ír ki alul:)

UbuntumutuAzért írtam utána, hogy megint csak írni tudó felhasználó voltam. :) Normál módban ha bejön a bejelentkező ablak akkor tudsz konzolra váltani? Ott beenged?

T_chrisNa megbuheráltam:) Nem az Ubuntu volt a hibás hanem a catalyst. Jó lenne ezt a hibát kijavítani majd. A hiba a következő volt: Mivel két monitort használok beállítottam a szakadozottság mentes asztalt és bekapcsoltam a Xinerama-t, Na ezt nem szabadott volna.:) Megoldás: Helyreállítási mód indítása-> csökkentett grafikus felülettel való indítás-> Ati FGLRX eltávolítása aztán restart, aztán indítás normál módban-> aztán újra fel a drivert, aztán restart, aztán beállítani a kívánt képernyő beállítást, aztán restart:D aztán meg élvezni az Ubuntut:)

UbuntumutuAzt elfelejtettem írni, hogy amint beírtam a jelszót elsötétült a képernyő és visszadobott a bejelentkező felületre. A kiosztás is jó volt, leellenőriztem úgy ahogy írtad:) de mégsem tudott tovább lépni:) De mint írtam sikerült megoldani:) Remélem megtalálja majd más is ez alapján ha hasonlót érzékel:)

Ennyivel később: 11 év