depAz igazság, hogy nem igazán akartam én ennyit..de 3-4 gép kell a napi melóra, az muszáj. Kolléganők dolgoznak rajtuk, ott nem engedhető meg semmi rendszerhiba.
És nincs is, pár éve már vége a " boldog windows-os" időknek !
Egy kell nekem, amin egy mindíg megbízható rendszer fut, ami ne lepjen meg soha semmivel, csak működjön, Ez most a Debian Squeeze/Ubuntu 10.04 LTS páros. Mondhatnám évekig kerestem, a rendszert is, meg a tapasztalatot is. Ha az ember nem akarja a napi rendszerét állandóan szétcincálni, akkor kell valami megoldást keresni, pusztán tanulási szempontból is. Vbox se igazán megoldás, mert nem viselkednek azonosan vbox-ban, vagy teljes telepítéssel. Aztán valahogy összejött ennyi, de most már visszafogom magam, vannak az épületnek fizikai korlátai. Amúgy meg ez a nyavalyás linux ilyen...alig igazodok el az egyiken úgy-ahogy, rögtön itt egy másik, muszáj megnézni, aztán sipákolhatok itt az oldalon, hogy ez se megy meg az se, mert vagy nem értek hozzá, vagy úgy sz@r ahogy van, vagy mindkettő... Úgy látszik, ez az örökös próbálgatás a linuxnál " történelmi szükségszerűség "
Mindenkinek van valami " pótcselekvés " van aki kocsmába jár, vagy veri az asszonyt, vagy horgászik, esetleg kertet túr, vagy mittudomén..én valahogy erre vagyok " kódolva " úgy látszik..