szimAzt én is vettem észre, hogy a Gnome és az Xfce között még egy gyengébb P.IV-es gépen sincs nagy különbség erőforrásilag. Akkor van jelentősége, ha kisebb, régi gépekre próbálkozik az ember, pl.P.II, no itt a Gnome már tényleg lomha, míg az Xfce még elfogadható.
Viszont őszinte sajnálatomra ( mit sajnálatomra, mérges voltam miatta ) -a Gnome-ot elsiratták, ha jól olvasom, az új Ubuntu-ban már nem lesz, ami számomra elég dühítő. Mert napi munkára koll.nőkkel megkedveltettem , az Ubuntu-val együtt, aztán most majd vagy váltanom kell velük másik disztróra, vagy másik ablakkezelőre, és meg kell nekik magyaráznom,( és utálom megmagyarázni ) hogy ezt " fejlődés" nek hívják. Hogy mi a fenéért nem lehet meghagyni a gnome-ot legalább választhatónak... Van egy olyan " réteg "a linuxosok közül is, akinek nem szíve vágya, hogy félévente bucheráljon egy kiforratlan valamit, hanem legalább pár évre nyugodt akar lenni, hogy van egy működő rendszere, és a napi munkát elvégezni. Erre most az Ubuntu 10.04 van, de mi lesz, ha kijön az új..