A napokban valahol véletlenül láttam az Ubuntu 11.04-et. Nagyon kíváncsivá tett ezzel az Unity felülettel, hiszen sok helyen azt olvastam, hogy megosztja a közösséget. Így hát feltettem a windows mellé, mert féltem a tételeimet így szóbeli érettségi előtt. Az első gond már rögtön a live cd-ről való újraindításkor jelentkezett. Fekete képernyő és úgy marad. Csak a laptopom ventilátora pörög fel. Kézzel újraindítom. Bejelentkezek. Furcsa, új kezelőfelület. Keresgetem, hogy miként kellene használni az Unity-t. Feltettem a zárt Radeon drivert és minden szép és jó volt csak néha megfagy pár pillanatra a Firefox vagy az Empathy. Gondoltam, hogy majd segít ezen néhány frissítés. Egy jó barátomnak meséltem az új felületről és arról, hogy milyen kényelmes lett. Ő is kipróbálta. Neki is nagyon megtetszett. Ő már törölte a Windowst is. Akkor jött a nagy baj, amikor először kellett hibernálnom a laptopom. Fekete képernyő és megint áll az egész. Leállítottam a gépet kézzel és mentem utamra. Következő bekapcsoláskor a fekete képernyőnél megállt. Gépet leállítom, és megint elindítom. Most működik. Elkezdett zavarni ez a bug, ezért elkezdtem utánajárni. A Realtek wifi adapter driver okozza. Név szerint az rt2800pci. A leírás szerint meg akartam csinálni, de csak lefagyott az egész és fekete képernyőt kaptam. Próbáltam utána helyreállító módból indítani és onnan megcsinálni. A helyzet annyiban változott, hogy most már egyáltalán nem indul. Mindig fekete képernyő akármit csinálhatok. Még megpróbálom helyrehozni a rendszert, de nem fogok bele túl nagy erőt fektetni. Sajnálom, hogy egy ilyen idióta bug miatt elbukott nálam a rendszer. Az asztali gépen és a szüleim gépén marad a 10.04-es Xubuntu. De munkára ilyen formában nem használható a rendszer. Ezt a „történetet” Windows 7 alól írtam.