dozsaA kubuntu előző verziójánál pontosan az volt amit írtál, hogy amíg nem csesztettem a videokártya driverrel minden csodálatosan ment kivéve az, hogy a TV-t nem tudom rákötni HDMI-vel. Ha megteszem csak a Kubuntu felírat jelenik meg kék alapon, de képet videot nem tudok átküldeni. A gépem adatai megtalálod ezen a linken:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Dell_Inspiron_n5110_2630QM_8GB_750GB_NVIDIA_DOS_Piros_DLL_N5110_133627_8GB_2563.htm
Lényeg, hogy szeretném kihasználni a gépem tulajdonságait, de meg kell jegyeznem win7-tel is akadt bőven gond. Az öcsém infós, de ő csak a windows-al boldogul és a dell-nek telefonált valamelyik driver miatt, mert nem tudta volna beállítani. Elvileg windowshoz gyártották a gépet, de 1-2 napig szórakozott vele mire normálisan ment minden. A linux nekem azért is jobban tetszik, mert alapból felismeri a megfelelő felbontást és kevesebb a macera ha valaki ért hozzá. Az előző gépemen kubuntu volt fél évig, mert a win7-tel sosem volt netem a koliban. A rendszergazda közölte a gépem eldobja az IP címét. Ezen nagyon kiakadtam, mivel diploma dolgozatot elég nehéz írni, ha az ember a konzulensével nem tudja tartani a kapcsolatot. Némi utána nézés után neten olvastam a kubunturól és feltettem windows mellé és nagyon megtetszett. Aztán megkértem egyik ismerősöm ismerősét, hogy tegye fel a kubuntut, igaz hozzá nem értésem miatt a drisztibuciós frissitésnél elküldtem azt, amit feltett, de utána a 11.04-est egyedül is fel tudtam telepíteni és be is tudtam állítani. Ráadásul a netem sokkal jobb volt mint azelőtt. Ott azért nem volt sok gondom, mert az előző gépben csak egy alaplapi integrált videokártya volt. Sajnos most a közelben nincs senki, aki meg tudná csinálni, helyettem, de lényeg mindenképp az, hogy megtanuljam.