shikantazaÉn főleg linuxmintes vagyok, de kétségeim vannak a következővel kapcsolatban, mivel nem fognak (egy nyilatkozatuk szerint) se gnome shellt, se junitit alkalmazni, a gnome3 fallback mód viszont kaki... Ha meg maradnak a gnome2-nél akkor nagyon sok reszelni valójuk lesz, lévén az ubi repó gnome3-ra frissült - ezért maguknak kell csomagolni a gnome2-t -, ráadásul megmaradnak azok a mintes gnome2 bugocskák, amikkel együtt lehet élni ugyan de azért zavaró (pl. hogy néha egy-egy applet eldobja magát bejelentkezéskor - ugye ilyenkor relogin és jó). Ha gnome2-nél maradnak, akkor nyernek egy kiadást, mert jövő nyárig még támogatott (a gnome2), van idejük kitalálni, hogyan tovább. Mivel az új gtk-ban és gnome-ban egy csomó dolog deprecated lett a gnome2-ből (libek szintjén), ezért az élő fejlesztéssel rendelkező progik lassan át fognak állni, a többi meg megy a sülyesztőbe, ha fejlődni akarnak, és tartani a lépést, valamint meghagyni az ubit kódbázisnak, akkor lépniük kell. Az egyik lehetőség hogy benyelik valamelyik tapiképernyős felületet. A másik, hogy egyéb felület lesz a fő kiadás (pl. xfce), a harmadik, hogy dobják a bubit, és marad a debian alap, azaz az LMDE vonal. Majd kiderül...
Egyébként ajánlom a xubuntut mindenkinek, aki hagyományos felületet szeret, én feltettem az újat, és szerintem jó lett, majdnem mindent megad nekem amit a mintes gnome. Illetve még egy, úgy látom, hogy az ubuntu szoftverközpont tényleg megérett, ahogy valaki írta, már picivel kényelmesebbnek találom mint a mintesekét (egyébként a linuxmint szoftverkezelője adta az ötletet annak idején a bubuntusoknak is, ha jól tudom).