Immár napok óta küzdök a 11.10-el. Ha ez így megy tovább, akkor vagy visszatelepítem a 11.04-et, vagy az XP-t.
Persze láma vagyok, de most már kezdünk neheztelni egy csöppet, ugyanis az alábbiakban felsorolt dolgok 11.04 alatt megfelelően működtek.
Problémáim pontokba foglalva:
1, Letöltött .deb fájlok telepítése problémákba ütközik. Próbáltam gdebivel is, de ott is hibaüzenet. (A csomag sérült lehet, vagy nincs joga a fájl megnyitásához. Ellenőrizze a jogosultságait! sudo gdebi-gtk indítása után ugyanaz a hibaüzenet) 11.04 alatt egy dupla klatty, megnyílt a szoftverkezelő, feltelepült és csókolom.
2, 11.04 alatt használtam a Unity-t és a Gnome panelt egyszerre. A Panelra kitettem pl a rendszermonitort, stb. Ok, hogy itt nincs gnome-panel. Feltelepítettem a Gnome-ot de ha elindítom a panelt, akkor nem tudom konfigurálni. Szeretnék hozzáadni dolgokat, meg szeretném áthelyezni, de nem tudom. Korábban jobb klatty a panelen, és lehetett konfigurálni. Most meg csak izzadok vele. Gondolom a lámaságom az oka.
3, Ha már Unityt kell használjak mindenáron, akkor a felső panelt szeretném személyre szabni. Szeretnék hozzáadni alkalmazásokat, meg mittudomén mit, csak valahogy tudnám konfigolni. Sajna nem találom a beállításokhoz szükséges eszközöket.
Hölgyek, Urak! Pls Help! Thx!