bogey9manNem vagyok hozzáértő szakember. Az idő múlásával a processzorok teljesítménye, a memória mérete növekedni fog folyamatosan. A közeli jövőben (2013-14-ig) biztos, hogy sokan fogják még használni. Bár azt nem tudom, hogy a legnagyobb disztrók mennyire fogják hivatalosan, vagy félhivatalosan szállítani/eltűrni, de sok ember nem lesz hajlandó megválni tőle, mivel lássuk be, még mindig többet nyújt mint egy XFCE, LXDE... Személy szerint sajnálnám ha feledésbe kerülne, de előre ezt nem lehet látni. Azért örülnék, ha egy Debianon nyugvó, stabil (vagy éppen teszt?) ágára épülő disztró GNOME2-re építkezne. Hogy fog-e születni ilyen, vagy mondjuk a Linux Mint ezt fel fogja-e vállalni azt nem tudom. De az biztos, hogy lesz idő, mikor a 2 GHz-es processzor és az alaplapra integrált 256 MB-os videókártya, 2 GB memória lesz a "csóró gép", amikor nagyon sok ember megengedhet egy ilyet magának. És a GNOME2 talán ekkor labdába rúghatna... Bár, hogy a Windows8, 512 MB memórián állítólag szépen futkosna, és/vagy a GNOME3 - KDE a jövőben ugyanilyen méretű memórián szárnyalna, akkor a GNOME2 végnapjai meg lesznek pecsételne.