Morello"A kubuntu-t használom, és semmit nem kell hegesztenem. Működik! amikor a windows 7-et használtam, ott sem kellett hegeszteni, működött."
Jó neked!
Amúgy csak úgy halkan jegyzem meg, hogy ahhoz, hogy neked így működjön a rendszered egy csomó ember munkája ha úgy teszik bütykölése kell(ett). És itt nem feltétlen csak a kódolásról beszélnék első sorban hanem azokról az emberkékről, akik hajlandóak voltak venni a fáradságot, hogy lefordítsák, leteszteljék, előcsomagolják, stb neked a progikat, hogy kijelenthesd, hogy MŰKÖDIK!. Ezen sztem töprengj el egy picikét, ("Mi a francot keres az Ubuntu-ban? Az ilyen bütykölős miért nem hegeszt saját Linux-ot?" okán) és ha sikerült felfogni az értelmét, akkor írj újra. A windóz vs Linux fejlesztési vonalak sajátosságairól inkább nem írnék neked, mert rém felesleges. A lényeg hogy neked MŰKÖDIK! ;)
"Ha vesztek egy telefont, ami ugye legyen linux-os (android) akkor azt is egyből neki álltok "javítgatni"? Nem hiszem!"
Célhardware-re írt OS-eket én nem igazán hasonlítgatnám össze egy általános célra szánt OS-el, mert a koncepciójuk alapjaiban eltérőek, amelyek alapján objektíven nem hasonlíthatóak össze. Szomorúan közlöm veled, hogy az Android az célhardverre fejlesztett OS a GNU/Linux viszont nem. Bár lehet belőle olyat csinálni. Lásd "Blekböri" vagy Android. De ilyesmit az ablakos rendszerrel is lehet művelni, igaz leginkább nem jogtisztán.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az androidos telcsimről első dolgom volt lezúzni a felesleges "szenny alkalmazásokat", amelyeket gyárilag ráapplikáltak. Ezen művelet számomra erősen javította az okosfon használhatóságát. Igaz, ez nem javítgatás. Mármint a szó klasszikus értelmében. Ám egy célhardver+célszoftver esetében elvárom az azonnali hadrafoghatóságot, míg egy általános "legoOS" esetében pont az ellenkezőjét várom el.